Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Krili hašiš i marihuanu u donjem vešu

rssBookmark and Share

Gradina 22.10.2017. Južna Srbija Info

Carinici su u saradnji sa graničnom policijom, 20. oktobra 2017. godine, na prelazu Gradina, u roku od 45 minuta kod trojice putnika pronašli i zaplenili manje količine marihuane i hašiša skrivene u donjem vešu.

Pronađen hašiš u donjem vešu
Pronađen hašiš u donjem vešu

Serija zaplena počela je oko 12.30 časova kada se izlazu pomenutog graničnog prelaza pojavio Audi A4, švedskih registarskih oznaka. U automobilu su bila tri putnika različite nacionalnosti: pored bugarskog državljanina koji je upravljao vozilom, bili su tu i suvozač turske nacionalnosti i jedan Šveđanin.
 
Oni su putovali iz Švedske ka Bugarskoj. Detaljnim pregledom automobila nije otkriveno ništa, ali je tokom ličnog pretresa putnika u donjem vešu 31-godišnjeg suvozača otkriven paket sa oko 35 grama hašiša.

Samo 45 minuta kasnije na prelazu su se zatekla još dva automobila marke Audi A6 na putu ka Turskoj.
 
Pored vozača u prvom automobilu, nemačkih registarskih oznaka, nalazio se još jedan putnik, 33-godišnji nemački državljanin turske nacionalnosti. Ubrzo je i u donjem vešu ovog putnika otkriveno pakovanje sa oko 34 grama marihuane.
 
Drugim Audijem A6, koji je na prelaz stigao u isto vreme, upravljao je 40-godišnji nemački državljanin turske nacionalnosti. Carinici su se i u ovom slučaju opredelili za lični pretres kojim je u donjem vešu vozača nađeno još 31 gram marihuane.
 
Ovi slučajevi potvrđuju tezu da je teže naći manje količine narkotika, jer su lakše za skrivanje, a putnici ne prezaju od toga da ih kriju i na najneverovatnijim mestima verujući da ih tu niko neće tražiti.
 
U sva tri slučaja, droga je zajedno sa putnicima uhvaćenim u pokušaju krijumčarenja predata policiji u dalju nadležnost.

Komentara: 0


#   marihuana  Gradina   carina  krijumčarenje  Granični prelaz  hašiiš
@


 


[ Dodaj komentar ]