Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Na Preševu otkriveno preko 17 kilograma marihuane pomoću skenera

rssBookmark and Share

Preševo 14.05.2017. Južna Srbija Info

Carinici su 12. maja 2017. godine na ulazu graničnog prelaza Preševo sprečili krijumčarenje preko 17 kilograma marihuane koju su pokušala da prokrijumčare dva Šveđanina.

Na Preševu otkriveno preko 17 kilograma marihuane pomoću skenera

Droga je otkrivena kada je na prelaz u 13 časova stigao automobil Reno Senik, švedskih registarskih oznaka u kome su se nalazila dva mlada Šveđanina od 30 i 35 godina, putujući na relaciji Grčka – Švedska.

Carinik koji je u tom trenutku radio na prelazu razgovarao je sa putnicima na njihovom maternjem jeziku i oni su mu rekli da sa sobom nose samo lični prtljag i da nemaju ništa da prijave za kontrolu.

Ipak, sumnju iskusnog carinika pobudila je činjenica da su rekli kako su prethodne tri nedelje turistički boravili u Grčkoj, a da pritom nisu imali gotovo nikakav prtljag. Zbog toga je automobil poslat na detaljan pregled mobilnim skenerom, čija je slika ukazala na nepravilnosti u zadnjim vratima, vratima od prtljažnika, kao i šupljunama iznad zadnjih točkova.

Kada su uklonili tapacirung pomenutih vrata, pred carinicima su se ukazali paketi droge umotani u najlon, a mladići su počeli da se pravdaju rekavši da su morali da pokušaju krijumčarenje zbog nagomilanih kockarskih dugova.

Vađenje paketa sa drogom je završeno i njihova ukupna težina iznosi 17.605 grama.


#   Preševo   marihuana   carina   skener   Granični prelaz
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima