Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sprečen šverc 19 kilograma duvana

rssBookmark and Share

Vranje 17.07.2014. Tanjug

Uprava carina saopštila je danas da je u dubinskoj kontroli koju su izveli carinici na auto putu Beograd-Niš sprečen pokušaj krijumčarenja 19 kilograma rezanog duvana.Kako je navedeno, duvan je otkriven sinoć u vozilu marke ''Mercedes Atego 818'', šabačkih registarskih oznaka koje su carinici zaustavili kod naplatne rampe Doljevac.

Sprečen šverc 19 kilograma duvana

Tom prilikom vozač je carincima rekao da prevozi robu, spakovanu u vreće i pakete iz Vranja u Beograd, ali je tokom detaljne kontrole otkriveno da se u prtljažniku nalaze tri kutije u kojima je bilo ukupno 19 kilograma rezanog duvana.

S obzirom na to da nije imao nikakvu prateću dokumentaciju koja bi bila potvrda da je platio uvozne dažbine, postoji osnovana sumnja da je duvan ilegalno ušao u Srbiju.

U saopštenju je navedeno i da je 10. jula, u zajedničkoj akciji carine i policije prilikom pretresa Tržnog centra u Bujanovcu i porodičnog stana M.D iz Bujanovca, otkriveno 10 kilograma rezanog duvana i sedam kutija papira za duvan.

Tokom razgovora, okrivljeni je potvdio da prodaje rezani duvan na tezgi koju zakupljuje u Tržnom centru, kao i da ga po nižoj ceni nabavlja sa teritorije KiM i da je to način na koji izdržava porodicu jer nema drugih primanja.

Njemu je, takođe, objašnjeno da je osumnjičen za krivično delo neovlašćene prodaje rezanog duvana.

Komentara: 0


#   Vranje   šverc   duvan   rezani duvan   krivično delo
@


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima