Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Спречен шверц 19 килограма дувана

rssBookmark and Share

Врање 17.07.2014. Танјуг

Управа царина саопштила је данас да је у дубинској контроли коју су извели цариници на ауто путу Београд-Ниш спречен покушај кријумчарења 19 килограма резаног дувана.Како је наведено, дуван је откривен синоћ у возилу марке ''Мерцедес Атего 818'', шабачких регистарских ознака које су цариници зауставили код наплатне рампе Дољевац.

Спречен шверц 19 килограма дувана

Том приликом возач је царинцима рекао да превози робу, спаковану у вреће и пакете из Врања у Београд, али је током детаљне контроле откривено да се у пртљажнику налазе три кутије у којима је било укупно 19 килограма резаног дувана.

С обзиром на то да није имао никакву пратећу документацију која би била потврда да је платио увозне дажбине, постоји основана сумња да је дуван илегално ушао у Србију.

У саопштењу је наведено и да је 10. јула, у заједничкој акцији царине и полиције приликом претреса Тржног центра у Бујановцу и породичног стана М.Д из Бујановца, откривено 10 килограма резаног дувана и седам кутија папира за дуван.

Током разговора, окривљени је потвдио да продаје резани дуван на тезги коју закупљује у Тржном центру, као и да га по нижој цени набавља са територије КиМ и да је то начин на који издржава породицу јер нема других примања.

Њему је, такође, објашњено да је осумњичен за кривично дело неовлашћене продаје резаног дувана.

Коментара: 0


#   Врање   шверц   дуван   резани дуван   кривично дело
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима