Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sudar autobusa turističke agencije iz Niša i dva automobila u Grčkoj – četvoro poginulih iz putničkih vozila, više od 50 povređenih

rssBookmark and Share

Niš 10.09.2023. RTS, PROTOTHEMA.GR

Četiri osobe su poginule, a najmanje 53 su povređene, u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu Atina-Solun, u kojoj su učestvovali turistički autobus sa srpskim tablicama, koji se prevrnuo, i dva automobila, izveštavaju RTS, PROTOTHEMA.GR.

Foto: RTS skrinšot
Foto: RTS skrinšot

Trojica putnika iz automobila su poginula na mestu nesreće, a četvrti, koji je bio teško povređen, podlegao je povredama. Direktor Jute Aleksandar Seničić kaže za RTS da za sada nema informacija da je bilo ko iz niškog autobusa nastradao, ali da ima teže povređenih. Vlasnik niške agencije "Ski & Sun travel" ističe da su angažovali dva autobusa da zbrinu putnike.

Saobraćajna nesreća se dogodila jutros posle pet časova na magistralnom putu između Evzonija i Soluna kod mesta Polikastro. Autobus na sprat turističke agencije “Ski & Sun travel“ iz Niša sa 78 putnika, sudario se sa automobilom u kojem su se vozile četiri osobe.

rojica putnika iz automobila su poginula na mestu nesreće, a četvrti, koji je bio teško povređen, podlegao je povredama.

Nakon sudara sa autobusom, automobil je naleteo na drugo vozilo, ali žena i dete koji su u njemu bili nisu povređeni.

U nesreći su povređene najmanje 53 osobe, među kojima i dvoje dece starosti šest i devet godina, prenose grčki mediji.

Povređeni su zadobili različite povrede. Na licu mesta im je ukazana hitna medicinska pomoć, nakon čega su prebačeni u bolnice.

Autobus i jedan automobil završili su u jarku pored puta, a autobus se prevrnuo.

Na mesto nesreće izašli su policija, vatrogasci sa šest vozila, 12 kola hitne pomoći i tri mobilne medicinske jedinice.

Udes u Grčkoj

Udes u Grčkoj

Autobus je jutros krenuo iz Beograda, a putnici su iz više gradova iz Vojvodine i centralne Srbije.

Prema nepotvrđenim informacijama, autobus nije izazvao udes, već automobil koji je skrenuo u suprotnu traku.

Seničić: Nema informacija da je nastradao neko iz autobusa, povređeni prebačeni u bolnice

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (JUTA) Aleksandar Seničić kaže za RTS da za sada nema informacija da je bilo ko iz niškog autobusa nastradao.

"Ima nešto teže povređenih, njih desetak sa prelomima je prevezeno u bolnicu u Solunu, dok je veći broj lakše povređenih prebačen u Polikastro", navodi Seničić.

Kaže da se očekuje da jedan deo putnika u toku dana nastavi putovanje ka destinacijama ka kojima su krenuli.

Seničić ističe da se jedan od vlasnika turističke agencije nalazi u Grčkoj i da se očekuju detaljnije informacije kada se utvrdi identitet putnika koji su u bolnicama.

Vlasnik turističke agencije: Angažovali smo dva autobusa da zbrinu putnike

Vlasnik niške turističke agencije "Ski & Sun travel" Bojan Milosavljević rekao je za RTS da je teže povređenih od 10 do 15 putnika, dok većina ima lakše povrede, ali da ima i onih koji nisu povređeni.

Izjava Bojana Milosavljevića

"Lakše povređeni se upućuju u bolnicu u Polikastru i Kilkisu, to su mesta u blizini granice. Teže povređenih ima, koliko znam, desetak, petnaest. Kad kažem teže, sad je to sve diskutabilno, i prelomi su teže povrede. Ono što znamo je da su upućeni u bolnicu u Solunu i Pokratio bolnicu", navodi Milosavljević.

Ističe da su jutros uputili još jedan autobus, i da su angažovali drugi u Grčoj.

"Nama je sada najbitnije trenutno da mi lociramo, da znamo gde su nam koji putnici. Uputili smo još jedan autobus, čim smo saznali, u pola šest, uputili smo dabl deker za Grčku, da bude na raspolaganju. I jedan autobus smo angažovali iz Grčke, da bude tu. Nama je najbitnije da rasporedimo putnike gde je potrebno, da ih zbrinemo", kaže Milosavljević.


#   Niš   saobraćajna nezgoda   Grčka
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima