Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uhapšena radnica leskovačkog Suda zbog fiktivne overe i primanja mita

rssBookmark and Share

Leskovac 04.04.2019. Južna Srbija Info

Saradnjom Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije VJT u Nišu i policijskih službenika Odeljenja za borbu protiv korupcije, uhapsili su danas tri osobe iz Leskovca, među kojim a i radnica Osnovnog suda u Leskovcu, saopštili su iz Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Uhapšena radnica leskovačkog Suda zbog fiktivne overe i primanja mita

Uhapšeni su, G.Đ. (1964) iz Leskovca, referent za prijem i overu u pisarnici Osnovnog suda u Leskovcu, zbog krivičnog dela primanje mita. S.D. (1964) iz Leskovca, zbog krivičnog dela primanje mita u pomaganju i S.S. (1981), takođe iz Leskovca, vlasnica agencije za promet nekretnina "Adigal", zbog kriv. dela primanje mita u pomaganju.

Postoji osnov sumnje da je S.S., u dogovoru sa  G.Đ., sačinila lažno ovlašćenje i isto predala G.Đ. koja je pečatom Osnovnog suda u Leskovcu overila predmetno ovlašćenje za zastupanje, na ime osumnjičenog S.D.

Ovlašćenje je navodno dato od strane A.J., koji ima stalno prebivalište u Italiji i koji u trenutku overe ovlašćenja nije boravio na teritoriji Srbije.

Nakon toga, osm. S.D. je navedeno ovlašćenje neposredno upotrebio u matičnoj službi opštine Crveni Krst, radi pribavljanja potvrde o slobodnom bračnom stanju na ime A.J. za šta je osumnjičena G.Đ. primila novac u iznosu od 300 evra, uplatom preko Vestern uniona.

Svim osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova u kom roku će ih saslušati zamenik Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije ovog tužilaštva.


#   Leskovac   MUP RS   mito   Više javno tužilaštvo   Osnovni sud   Tužilaštvo za borbu protiv korupcije   G.Đ.   sudska overa
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima