Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Većniku Kačaru pritvor do 30 dana

rssBookmark and Share

14.12.2017. Z.S. Južna Srbija Info

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu, odredio pritvor do 30 dana, gradskom većniku zaduženom za sport i omladinu Branislavu Kačaru, na osnovu predloga tužilaštva i saslušanja osumnjičenog.

Foto: FB
Foto: FB

U niškom Osnovnom sudu kažu da je pritvor osumnjičenom Kačaru određen zbog postojanja osnovane sumnje da je učinio krivično delo trgovine uticajem a zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju na to da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na saučesnike i svedoke koji još uvek nisu saslušani.

Da podsetimo..

Policija je uhapsila člana Gradskog veća zaduženog za sport i omladinu Branislava Kačara (27) iz Niša, zbog sumnje da je počinio krivično delo "trgovina uticajem". Za Kačara (SNS) se sumnja da je umešan u malverzacije u vezi sa isplatom novca iz gradskog budžeta namenjenog srpotskim klubovima.

Njemu je određeno zdržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sproveden nadležnom tužiocu u Nišu.

Sumnja se da je Kačar septembra meseca upotrebio svoj "uticaj" na jednog službenika gradske uprave, da jedan milion dinara namenjenih podsticaju razvoja sporta u "jednom niškom Omladinskom košarkaškom klubu isplati preko reda", što je službenik i učinio. 

Sumnja se da je posle upate, odgovorno lice omladinskog košarkaškog kluba, ugovorom o pozajmici, 890.000,00 dinara prenelo na jedan rukometni klub iz Niša, iako je taj rukometni klub u neprekidnoj blokadi računa još od kraja 2014. godine.

Kačaru se pripisiju i neka druga krivična dela, kao što je nameštanje tendera za zaposlenje portira, čistača i obezbeđenja u gradskoj upravi.


#   pritvor   Osnovno javno tužilaštvo   Osnovni sud   krivično delo   Branislav Kačar
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima