Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Izgorelo 100 hektara šume

rssBookmark and Share

Krastavče 05.09.2012. Autor: T.Stevanović

Prema podacima Štaba za vanredne situacije u poslednjih desetak dana na području Jablaničkog upravnog okruga izgorelo je oko 100 hektara šume.

Izgorelo 100 hektara šume

Požar trenutno tinja na padinama Babičke Gore, prešavši iz leskovačkog dela u atar sela Krastavče u opštini Gadžin Han, gde je drugi kraj vatrenog pojasa je krenuo ka selu Gare u vlasotinačkoj opštini.

"Naše ekipe i dalje dežuraju na ovoj teritoriji i teritoriji opštine Medvedja,paralelno sa linijom administrativnog razdvajanja sa Kosmetom. Tamo se zgarišta uz pomoć dvadesetak vatrogasaca drže pod stalnom kontrolom, Kazao je novinarima Miodrag Marjanović načelnik Štaba za vanredne situacije u regionu.

Tokom poslednjeg vikenda vatrena stihija se bila sasvim približila gradu Leskovcu kada je izgorelo oko 3 hektara vinograda i voćnjaka u vikend naselju na Rudarskoj Kosi, udaljenoj jedva tri kilometara od Leskovca. Tom prilikom je izgorelo par vikedica sa okućnicama gde je i saobraćaj zbog toga na tom delu puta ka Grdeliučkoj klisuri bio obustavljen više časova.

Komentara: 0


#   saobraćaj   Krastavče   Miodrag Marjanović   Gadžin Han
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima