Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Изгорело 100 хектара шуме

rssBookmark and Share

Краставче 05.09.2012. Autor: T.Stevanović

Према подацима Штаба за ванредне ситуације у последњих десетак дана на подручју Јабланичког управног округа изгорело је око 100 хектара шуме.

Изгорело 100 хектара шуме

Пожар тренутно тиња на падинама Бабичке Горе, прешавши из лесковачког дела у атар села Краставче у општини Гаџин Хан, где је други крај ватреног појаса је кренуо ка селу Гаре у власотиначкој општини.

"Наше екипе и даље дежурају на овој територији и територији општине Медведја,паралелно са линијом административног раздвајања са Косметом. Тамо се згаришта уз помоћ двадесетак ватрогасаца држе под сталном контролом, Казао је новинарима Миодраг Марјановић начелник Штаба за ванредне ситуације у региону.

Током последњег викенда ватрена стихија се била сасвим приближила граду Лесковцу када је изгорело око 3 хектара винограда и воћњака у викенд насељу на Рударској Коси, удаљеној једва три километара од Лесковца. Том приликом је изгорело пар викедица са окућницама где је и саобраћај због тога на том делу пута ка Грделиучкој клисури био обустављен више часова.


#   саобраћај   Краставче   Миодраг Марјановић   Гаџин Хан
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима