Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kiša prekinula program svečanog otvoranja manifestacije „Dani šljive“ u Blacu

rssBookmark and Share

Blace 20.08.2016. Gorica Šegović, Topličke vesti

U Blacu je sinoć svečano otvorena 14. po redu privredno – turistička manifestacija Dani šljive – Blace 2016. Manifestaciju je svečano otvorio Predrag Mikić, savetnik predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića.

Kiša prekinula program svečanog otvoranja manifestacije „Dani šljive“ u Blacu

Otvarajući manifestaciju Mikić je prisutne pozdravio u ime predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića, koji iz opravdanih razloga nije mogao da dođe, poželevši uspešne Dane šljive i rodnu godinu.

Pred sam čin svečanog otvaranja orkestar Bojana Krstića iz Vladičinog Hana odsvirao je himnu manifestacije „Znaš li draga onu šljivu ranku“, zdravicu je govorio Rade Lazarević a prisutne je pozdravio i predsednik opštine Blace Zoran Jozić.

-Blace se ponosi šljivom, šljivovicom, mladim ljudima, studentima. Ponosi se sa činjenicom da ima dva i po miliona zasađenih stabala šljiva i šljivu najboljeg kvaliteta u svetu, rekao je između ostalog u sinoćnjem obraćanju predsednik opštine Blace Zoran Jozić.

Prisutne je sinoć pozdravio i ambassador Palestine u Srbiji, Mohamed Nabhan, koji je preneo pozdrave od svih Palestinaca koji gaje veliku ljubav prema Srbiji.

Nakon svečanog otvaranja manifestacije koncert je imao trubački orkestar Bojana Krstića i Gabijela Pejčev, nakon čega je zbog jakog pljuska prekinut program.


#   Blace   Tomislav Nikolić   kiša   predsednik opštine     Zoran Jozić   Dani šljive 2016  
@predsednikrs @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima