Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Klizište u ulici Partizanskih kurira

rssBookmark and Share

06.04.2015. S.L. Južna Srbija Info

Od maja prošle godine, kada je klizište aktivirano u ulici Partizanskih kurira u Nišu, do sada se zemljište još dva puta smirivalo i ponovo pokretalo.
Od prošle nedelje, ovo klizište je ponovo aktivno, oborilo je i drveće iznad naselja, a preti da ugrozi i tri kuće.

Foto Južna Srbija Info
Foto Južna Srbija Info

Klizište u ulici Partizanskih kurira

Zemljište iznad kuća u ulici Partizanskih kurira ne miruje. Poslednjih pet dana, prema rečima stanovnika ove ulice, tlo se intenzivno pokreće, i danonoćno strepe da će im kuće biti porušene.

-  Sve je počelo 17. maja 2014. godine, kada je klizište aktivirano, tada ništa nije urađeno, onda je krajem godine ponovo počelo da klizi, ni tada niko nije reagovao, ovo je sada treći put, ali sada je tri puta veći teren zahvaćen klizištem u odnosu na ranije, kaže Ivan Vidanović, koji živi u jednoj od ugroženih kuća.

-  Velika je opasnost, ne samo za tri kuće koje imaju zabranu korišćenja, več i za čitavo brdo! Ja ostajem u mojoj kući da je branim, i ne poštujem nikakve zabrane. Vidite, iznad kuća je sve popadalo ovo drveće od klizišta, brdo radi, to više nije erozija kako su ranije rekli eksperti, to je klizište zdrave zemlje, kaže Vidanović.

Prema najavama rukovodstva grada, za sanaciju ovog klizišta biće zadužene ekipe Direkcije za izgradnju grada Niša, i očekuje se sanacija terena, ali i trajnije rešenje, naročito za ugrožene porodice, od kojih se većina iselila, iz tri kuće koje su ispod samog klizišta.

 

Komentara: 0


#   klizište   Ivan Vidanović   ugrožene porodice
@


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima