Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Knjaževac: Okovani ledom bez struje na Božić

rssBookmark and Share

07.01.2016. RTS, Suzana Božinović, Blic, Južna Srbija Info

Koliko juče nadležni iz EPS-a za ovaj deo regiona, uveravali su javnost da je sistem stabilan, međutim Štab za vanredne situacije opštine Knjaževac upravo je na području te opštine uveo vanredno stanje jer je bez struje sinoć i noćas ostalo 80 okolnih sela, odnosno, oko 10.000 ljudi.

Foto: Fonet, Kurir
Foto: Fonet, Kurir

Prema informacijama RTS-a, trenutno je bez struje 4.200 domaćinstava u 66 seoskih naselja. Prema proceni sa terena, očekuje se da će do kraja dana struju dobiti polovina korisnika koji je trenutno nemaju.

Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac, kaže da su ekipe Elektrodistribucije iz Knjaževca, Zaječara i Bora na terenu od ranih jutarnjih sati.

- Nakon obimnih snežnih padavina koje su padale dva dana, na teritoriji naših sela 20 sati je neprekidno padala ledena kiša. Polomljeni su stubovi, dalekovodi, pokidane žice. Oko 80 sela je ostalo sinoć i noćas bez struje. Ekipe na terenu uspele su da u nekim selima regulišu snabdevanje električnom energijom, tako da je trenutno 66 sela bez električne energije. Površina na kojoj su sela ostala bez struje iznosi oko 1.200 kvadratnih kilometara, tako da se za sada ne zna kada će stanje biti bolje – kazao nam je predsednik Đoković.

Zbog kidanja provodnika pod težinom nagomilanog leda, sinoć je bez struje ostalo između 37 i 40 sela na području Vine, Minićeva, pravcima prema Svrljigu i Boljevcu kao i na potezu od Trgovišta do Kalne.

Ekipe Elektroprivrede Srbije su na terenu kako bi se što pre otklonili kvarovi i uspostavilo normalno snabdevanje električnom energijom.

Osim knjaževačke opštine, u ostaim delovima Srbije nema problema u snabdevanju strujom.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za TV Pink rekao je da nije reč o 7.000 domaćinstava, kako je objavio RTS, već o 3.000 i da su u pomoć Knaževcu pritekli Bor i Zaječar.

Izvor RTS


#   struja   EPS   Aleksandar Vučić   Knjaževac   predsednik opštine   havarija   vanredna situacija   bez struje   štab za vanredne situacije   Milan Đokić
@EPSsnabdevanje @avucic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima