Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš dobija profesionalne ulične zabavljače

rssBookmark and Share

14.07.2013. Autor: Telegraf

Niš je prvi grad u Srbiji koji je dobio profesionalne ulične zabavljače. Na konkurs opštine „Medijana” za sada se javilo deset kandidata za licencu za „slobodne umetnike” a očekuju se i nove prijave.

Niš dobija profesionalne ulične zabavljače

Audiciju za ulične zabavljače u parku „Sveti Sava” u Nišu, pred brojnom publikom, otvorio je, sada već afirmisani muzičar Oliver Katić, koji je i sam tako započeo muzičku karijeru. I dalje uživa u ovoj vrsti nastupa, ali posle Srbije, karijeru uličnog svirača nastavio je u evropskim prestonicama.

Njegovim stopama krenuli su dvadesetogodišnji Mihailo Tatić, student medicine i učrnici Nikola Vuković i Radivoje Nikolić, izvodjači pop muzike. Odluku da na nastupaju na ulici, svako iz svojih razloga doneli su i neki niški pesnici i plesni klubovi. Danica Todorov, advokatski pripravnik, bavi se i umetničkim plesom u klubu „Prima Vera”.

- Cilj nam je da kao ulični zabavljači privučeno što više članova u naš klub. To je prilika za odličan marketing – objašnjava Danica. Medjutim, pesnikinja Marina Adamović, odlučila se za rad na ulici iz razloga humanosti.

- Namera mi je da recitujem svoju poeziju i na taj način prikupljam novac za lečenje mladih sugradjana. Znam kako je bolest teška, jer sam i ja zbog multipleks skleroze vezana za kolica, pa želim da pomognem drugima – kaže Marina.

Predsednik opštine „Medijana” Zoran Krstić ističe da je cilj ovog projekta stvaranje prepoznatljivog imidža Niša kao grada sa uličnim zabavljačima.

- Video sam to u mnogim evropskim zemljama, smatram da je to lepa praksa koju sam želeo da prenesem i ovde. Cilj nam je da ovi ljudi legalno rade to što rade, jer će imati licencu i niko ih neće uznemiravati, a sa druge strane da prištimo interesantan doživljaj i Nišlijama i onima koji svrate u naš grad – ističe Krstić.


#   Sveti Sava   Zoran Krstić   predsednik opštine   Oliver Katić   Marina Adamović   Nikola Vuković   plesni klub
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima