Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш добија професионалне уличне забављаче

rssBookmark and Share

14.07.2013. Autor: Telegraf

Ниш је први град у Србији који је добио професионалне уличне забављаче. На конкурс општине „Медијана” за сада се јавило десет кандидата за лиценцу за „слободне уметнике” а очекују се и нове пријаве.

Ниш добија професионалне уличне забављаче

Аудицију за уличне забављаче у парку „Свети Сава” у Нишу, пред бројном публиком, отворио је, сада већ афирмисани музичар Оливер Катић, који је и сам тако започео музичку каријеру. И даље ужива у овој врсти наступа, али после Србије, каријеру уличног свирача наставио је у европским престоницама.

Његовим стопама кренули су двадесетогодишњи Михаило Татић, студент медицине и учрници Никола Вуковић и Радивоје Николић, изводјачи поп музике. Одлуку да на наступају на улици, свако из својих разлога донели су и неки нишки песници и плесни клубови. Даница Тодоров, адвокатски приправник, бави се и уметничким плесом у клубу „Прима Вера”.

- Циљ нам је да као улични забављачи привучено што више чланова у наш клуб. То је прилика за одличан маркетинг – објашњава Даница. Медјутим, песникиња Марина Адамовић, одлучила се за рад на улици из разлога хуманости.

- Намера ми је да рецитујем своју поезију и на тај начин прикупљам новац за лечење младих суградјана. Знам како је болест тешка, јер сам и ја због мултиплекс склерозе везана за колица, па желим да помогнем другима – каже Марина.

Председник општине „Медијана” Зоран Крстић истиче да је циљ овог пројекта стварање препознатљивог имиџа Ниша као града са уличним забављачима.

- Видео сам то у многим европским земљама, сматрам да је то лепа пракса коју сам желео да пренесем и овде. Циљ нам је да ови људи легално раде то што раде, јер ће имати лиценцу и нико их неће узнемиравати, а са друге стране да приштимо интересантан доживљај и Нишлијама и онима који сврате у наш град – истиче Крстић.


#   Свети Сава   Зоран Крстић   председник општине   Оливер Катић   Марина Адамовић   Никола Вуковић   плесни клуб
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима