Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Osnovci obradovali porodicu sa petoro dece

rssBookmark and Share

Blace 05.05.2014. Kurir

Tim za humanitarnu pomoć i predstavnici Đačkog parlamenta Osnovne škole “Stojan Novaković” iz Blaca u društvu svojih nastavnika posetili su sedmočlanu porodicu Vasilijević iz sela Grgura i tom prilikom im uručili pomoć koju su za njih sakupili u okviru humanitarne akcije pod nazivom “Pomoć jednoj porodici”.

Pomoć jednoj porodici
Pomoć jednoj porodici

Psiholog u Osnovnoj školi “Stojan Novaković”, Ivana Stojković kaže da je pokrenuta akcija podržana od strane učenika i nastavnika, dodajući da veruje da će ovakve akcije u budućnosti zaživeti, pa će samim tim biti više mogućnosti da se pomogne većem broju porodica koje žive u teškim uslovima.

Danijela i Predrag Vasilijević iz Grgura sa petoro maloletne dece, od kojih dvoje idu u osnovnu školu, žive u skromnim uslovima. Oni se nadaju da će njihova deca:Jovana, Marko, Jelena, Jovan i Milica, imati istu šansu za obrazovanje kao i njihovi vršnjaci.

- Socijalna pomoć i dečiji dodatak su nam jedina sigurna primanja, kaže Predrag dodajući da njegova porodica živi u krajnje skromnim uslovima. On se puno zahvalio predstavnicima Osnovne škole “Stojan Novaković”, koji su ih posetili i obradovali paketima sa garderobom, kućnim, higijenskim i ostalim namirnicama.

Pokloni dobijeni od strane Tima za humanitarnu pomoć Osnovne škole “Stojan Novaković” iz Blaca porodici Vasilijević su bar na trenutak vratili osmehe na njihova lica. Ovim humanitarnim gestom predstavnici jedine osnovne škole u Blacu su možda podstakli još nekog na sličnu akciju, jer onima koji žive u siromaštvu, kao što je to slučaj sa Vasilijevićima, svaka pomoć je dobrodošla.


#   Blace   obrazovanje   socijalna pomoć     Dečiji dodatak   osnovci   Stojan Novaković OŠ   Ivana Stojković   Predrag Vasilijević
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima