Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Policija kreće u kontrolu potrošene struje

rssBookmark and Share

Pirot 30.03.2013. Izvor: Rts

Mali broj Nišlija se odlučio za reprogram duga za struju.

Policija kreće u kontrolu potrošene struje

Od oko 200.000 dužnika sa područja Privrednog društva "Jugoistok", ugovor o otpustu kamate i plaćnju duga za struju na rate sklopilo je oko 6.000 potrošača. Od toga, u Nišu oko 1.500. Imajući u vidu izuzetno nizak standard žitelja ovog dela Srbije, u Jugoistoku traže povoljnije uslove za reprogram dugovanja.

U Jugoistoku kažu da je broj zaključenih ugovora mali s obzirom na 200.000 dužnika, te da problem naplate ostaje.

Ivan Klikovac, šef službe za unapređenje odnosa sa kupcima kaže da je zaključeno više od 6.000 sporazuma. Od toga, oko 5.700 sa domaćinstvima, a sa virmanskim kupcima oko 350.

Kada je akcija pokrenuta direktor Jugoistoka Igor Novaković upozoravao je da na to da uslovi za reprogram duga na jugu Srbije neće rešiti naplatu potraživanja. Veliki broj domaćinstava ima dugovanja od po više stotina hiljada dinara, i izuzetno niske prihode, pa je Jugoistok uputio predlog UO EPS-a za povoljnije uslove.

"Pozivam kupce da potpišu reprogram kakav jeste, jer će biti obustava. A mi se borimo da taj reprogram dobije jednu drugačiju dimenziju i da se otpiše celokupna kamata i da se duplira broj rata", kaže Novaković.

Ovakve uslove priželjkuju i veliki dužnici koji za sada neće sklopiti sporazum.

Domaćinstva i preduzeća na jugu i istoku Srbije za struju duguju ukupno 27 milijardi dinara. Najviše duguju potrošači iz Niša, dok Piroćanci najredovnije izmiruju račune za utrošenu struju.

Privredno društvo "Jugoistok" u zajedničkoj akciji sa niškom policijom kreće u kontrolu brojila kako bi se suzbila neovlašćena potrošnja struje.

U Jugoistoku pozivaju sve koji sumnjaju da im je brojilo neispravno ili veruju da neko drugi neovlašćeno troši struju to i prijave i napominju da su  najozbiljniji u nameri da stanu na put svima koji kradu struju.

 


#   Pirot   Jugoistok   Igor Novaković   Ivan Klikovac
@EDJugoistok @redinmind @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima