Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Полиција креће у контролу потрошене струје

rssBookmark and Share

Пирот 30.03.2013. Izvor: Rts

Мали број Нишлија се одлучио за репрограм дуга за струју.

Полиција креће у контролу потрошене струје

Од око 200.000 дужника са подручја Привредног друштва "Југоисток", уговор о отпусту камате и плаћњу дуга за струју на рате склопило је око 6.000 потрошача. Од тога, у Нишу око 1.500. Имајући у виду изузетно низак стандард житеља овог дела Србије, у Југоистоку траже повољније услове за репрограм дуговања.

У Југоистоку кажу да је број закључених уговора мали с обзиром на 200.000 дужника, те да проблем наплате остаје.

Иван Кликовац, шеф службе за унапређење односа са купцима каже да је закључено више од 6.000 споразума. Од тога, око 5.700 са домаћинствима, а са вирманским купцима око 350.

Када је акција покренута директор Југоистока Игор Новаковић упозоравао је да на то да услови за репрограм дуга на југу Србије неће решити наплату потраживања. Велики број домаћинстава има дуговања од по више стотина хиљада динара, и изузетно ниске приходе, па је Југоисток упутио предлог УО ЕПС-а за повољније услове.

"Позивам купце да потпишу репрограм какав јесте, јер ће бити обустава. А ми се боримо да тај репрограм добије једну другачију димензију и да се отпише целокупна камата и да се дуплира број рата", каже Новаковић.

Овакве услове прижељкују и велики дужници који за сада неће склопити споразум.

Домаћинства и предузећа на југу и истоку Србије за струју дугују укупно 27 милијарди динара. Највише дугују потрошачи из Ниша, док Пироћанци најредовније измирују рачуне за утрошену струју.

Привредно друштво "Југоисток" у заједничкој акцији са нишком полицијом креће у контролу бројила како би се сузбила неовлашћена потрошња струје.

У Југоистоку позивају све који сумњају да им је бројило неисправно или верују да неко други неовлашћено троши струју то и пријаве и напомињу да су  најозбиљнији у намери да стану на пут свима који краду струју.

 


#   Пирот   Југоисток   Игор Новаковић   Иван Кликовац
@EDJugoistok @redinmind @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима