Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vanredna situacija na teritoriji opštine Kuršumlija

rssBookmark and Share

Kuršumlija 10.07.2020. Južna Srbija Info

U četvrtak 9. jula, predsednik opštine Kuršumlija Radoljb Vidić, na predlog Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Kuršumlija i Izveštaja Doma zdravlja Kuršumlija doneo je Odluku kojom se proglašava vanredna situacija na teritoriji opštine Kuršumlija, od 09.07.2020. godine od 13,00 časova, zbog širenja epidemije zarazne bolesti COVID-19.

Vanredna situacija na teritoriji opštine Kuršumlija

Vanredna situacija se proglašava radi daljeg sprovođenja preventivnih mera zaštite bezbednosti i zaštite života i zdravlja stanovništva. Na pomenutoj sednici Opštinskog štaba razmatrano je stanje nastalo na području opštine Kuršumlija usled pogoršavanja epidemiološke situacije izazvane širenjem korona virusa.

Na osnovu Odluke o proglašenju vanredne situacije na teritoriji opštine Kuršumlija br. II-87-98/2020-2 od 09.07.2020. godine, Izveštaja Doma zdravlja Kuršumlija br. 1748 od 09.07.2020. godine, člana 43. i 44. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama („Službeni glasnik RS“, broj 87/2018.) i na osnovu člana 17. Uredbe o sastavu i načinu rada štabova za vanredne situacije („Službeni glasnik RS“, broj 27/2020), Opštinski štab za vanredne situacije opštine Kuršumlija, na sednici održanoj dana 09.07.2020. godine doneo je sledeću:

N A R E D B U

OGRANIČAVA SE  rad ugostiteljskih objekata (restorana, kafića, barova, kladionica i ostalih ugostiteljskih objekata), kao i pekara koje delom obavljaju i ugostiteljsku delatnost u svojim objektima, od 7 do 22 časova. U ugostiteljskim objektima otvorenog i zatvorenog tipa je obavezno pridržavanje bezbedne udaljenosti između stolova ne manje od 2 metra.

ZABRANjUJE SE  okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru, kao i na javnim površinama (parkovi, igrališta itd.) više od 5 osoba. Preporučuje se nošenje zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima, uz poštovanje fizičke distance od 1,5 metara.

ZABRANjUJE SE organizovanje svečanosti, sportskih i drugih zabavnih manifestacija.

NALAŽE SE poslodavcima da na svakom radnom mestu primenjuju mere iz Pravilnika o preventivnim merama za bezbedan i zdrav rad za sprečavanje pojave i širenja epidemije zarazne bolesti („Službeni glasnik RS br. 94/2020), koji stupa na snagu 11.07.2020. godine.

Kontrolu ove naredbe sprovodiće Komunalna inspekcija opštine Kuršumlija.


#   Kuršumlija   vanredna situacija   Koronavirus
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima