Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Skup u Nišu obezbeđivaće 1.000 policajaca

rssBookmark and Share

06.10.2013. Autor: S.Popović

Načelnik Policijske uprave u Nišu Srđan Grekulović rekao je jutros da se na centralnom obeležavanju Milanskog edikta očekuje dolazak oko 15.000 ljudi koji će pisustvovati svetoj arhijerejskoj liturgiji ispred hrama Svetog cara konstantina i carice Jelene.

Skup u Nišu obezbeđivaće 1.000 policajaca

Grekulović je rekao da su preduzete sve mere bezbednosti, kako bi taj događaj potekao bezbedno kako za građane tako i za zvanice.

On je kazao da je angažovano oko 1.000 pripadnika policije u obezbeđenju skupa uključkjući i specijalne jedinice, a područje oko hrama i Parka Svetog Save snima se iz vazduha.

Odgovarajući na pitanje novinara koliko je obezbeđenje ruskog patrijarha, Grekulović je rekao da on uvek ima svoje obezbeđenje i da je ono dovoljno dok su drugi velikodostojnici uglavnom u protokolarnoj pratnji.

Centralna proslava 17 vekova Milanskog edikta biće održana danas u Nišu, liturgiju će voditi Vaseljenski patrijarh Vartolomej, a sasluživaće mu poglavari i predstavnici pomesnih pravoslavnih crkava.

Liturgija će biti služena ispred novopodignutog hrama Svetih cara Konstantina i carice Jelene u Nišu.

Centralnoj svečanosti prisustvovaće i jerusalemski patrijarh Teofil i patrijarh moskovski i sve Rusije Kiril. Među gostima će biti i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić, članovi vlade, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, i predsednik Crne Gore Filip Vujanović.

Komentara: 0


#   Ivica Dačić   Tomislav Nikolić   predsednik Srbije   Patrijarh Vartolomej
@DacicIvica @predsednikrs @


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima