Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Скуп у Нишу обезбеђиваће 1.000 полицајаца

rssBookmark and Share

06.10.2013. Autor: S.Popović

Начелник Полицијске управе у Нишу Срђан Грекуловић рекао је јутрос да се на централном обележавању Миланског едикта очекује долазак око 15.000 људи који ће писуствовати светој архијерејској литургији испред храма Светог цара константина и царице Јелене.

Скуп у Нишу обезбеђиваће 1.000 полицајаца

Грекуловић је рекао да су предузете све мере безбедности, како би тај догађај потекао безбедно како за грађане тако и за званице.

Он је казао да је ангажовано око 1.000 припадника полиције у обезбеђењу скупа укључкјући и специјалне јединице, а подручје око храма и Парка Светог Саве снима се из ваздуха.

Одговарајући на питање новинара колико је обезбеђење руског патријарха, Грекуловић је рекао да он увек има своје обезбеђење и да је оно довољно док су други великодостојници углавном у протоколарној пратњи.

Централна прослава 17 векова Миланског едикта биће одржана данас у Нишу, литургију ће водити Васељенски патријарх Вартоломеј, а саслуживаће му поглавари и представници помесних православних цркава.

Литургија ће бити служена испред новоподигнутог храма Светих цара Константина и царице Јелене у Нишу.

Централној свечаности присуствоваће и јерусалемски патријарх Теофил и патријарх московски и све Русије Кирил. Међу гостима ће бити и председник Србије Томислав Николић, премијер Ивица Дачић, чланови владе, председник Републике Српске Милорад Додик, и председник Црне Горе Филип Вујановић.


#   Ивица Дачић   Томислав Николић   председник Србије   Патријарх Вартоломеј
@DacicIvica @predsednikrs @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима