Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Srbijo, budi se: Danas svi na protest zbog svirepog ubistva studenta u Nišu

rssBookmark and Share

15.02.2014. JužnaSrbija.Info

DANAS SVI NA PROTEST!
Tačno u podne, na Trgu kralja Milana, u samom centru Niša, pokazaćemo koliko nam je zaista stalo da stanemo na put nasilju i da li to zaista želimo

Srbijo, budi se: Danas svi na protest zbog svirepog ubistva studenta u Nišu

Za danas u podne, na Trgu kralja Milana, u samom centru Niša zakazan je veliki masovni protest zbog ubistva studenta medicine Vuka Sojiljkovića (22).

Građani ovim protestom traže da se otkrije istina i sprovede pravda nad ubicama nedužnog mladića. Oni traže bezbednost za nedužne građane na ulicama Niša i ostalih gradova i opština.

Društvene mreže preplavljene su stranicama u kojima se poziva da se zaustavi nasilje, anajavljene su i smene u niškoj policiji.

Dimitrije Stevanović (20), iz Niša, koji se sumnjiči za svirepo ubistvo uhapšen je nekoliko sati posle zločina. On je priznao da je sa čak četiri uboda nožem u ponedeljak uvečezaklao studenta medicine Vuka. Ali, još je misterija kakva je sudbina drugog mladića Miloša Spasića, inače sin vlasnika niškog hotela  "My Place" koji je kako je u prvom mahu rečeno bio prisutan te večeri. Upravo ta sumnja da neko pokušava da „zaštiti i zataška“ digla je na noge ceo Niš, ali i Srbiju.

Okupljanja su počela odmah nakon Vukove sahrane.

Vuk Stoiljković (22) svirepo je ubijen u ponedeljak uveče. Policija je s tim u vezi objavila zvanično saopštenje u kome se navodi da je uhapšen Dimitrije Stevanović (20), osumnjičen da je nevinog Vuka čak 4 puta uboo nožem u vrat, stomak i grudi samo zato je ga je ''popreko gledao''.

U međuvremenu kako ''JužnaSrbija'' nezvanično saznaje roditelji Dimitrija Stevanovića (20) koji je nožem zaklao Vuka Stojiljkovića (22) u blizini parka Svetog Save u Nišu nabavili su potrebna lekarska uverenja da im je sin neuračunjiv kako bi ga oslobodili optužbe. Naša nezvanična saznanja niko od nadležnih organa sa kojima smo kontaktirali nije mogao ni da potvrdi, ali ni da demantuje.

Naša medijska kuća izveštava će sutra sa ovog protesta, a vas pitamo:

Da li ćete vi doći na protestu, danas tačno u podne u centru Niša?! (Vaše odgovore očekujemo u komentarima ispod ovog teksta).


#   policija   protest   društvene mreže   Vuk Stoiljković   Dimitrije Stevanović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima