Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Србијо, буди се: Данас сви на протест због свирепог убиства студента у Нишу

rssBookmark and Share

15.02.2014. ЈужнаСрбија.Инфо

ДАНАС СВИ НА ПРОТЕСТ!
Тачно у подне, на Тргу краља Милана, у самом центру Ниша, показаћемо колико нам је заиста стало да станемо на пут насиљу и да ли то заиста желимо

Србијо, буди се: Данас сви на протест због свирепог убиства студента у Нишу

За данас у подне, на Тргу краља Милана, у самом центру Ниша заказан је велики масовни протест због убиства студента медицине Вука Сојиљковића (22).

Грађани овим протестом траже да се открије истина и спроведе правда над убицама недужног младића. Они траже безбедност за недужне грађане на улицама Ниша и осталих градова и општина.

Друштвене мреже преплављене су страницама у којима се позива да се заустави насиље, анајављене су и смене у нишкој полицији.

Димитрије Стевановић (20), из Ниша, који се сумњичи за свирепо убиство ухапшен је неколико сати после злочина. Он је признао да је са чак четири убода ножем у понедељак увечезаклао студента медицине Вука. Али, још је мистерија каква је судбина другог младића Милоша Спасића, иначе син власника нишког хотела  "My Place" који је како је у првом маху речено био присутан те вечери. Управо та сумња да неко покушава да „заштити и заташка“ дигла је на ноге цео Ниш, али и Србију.

Окупљања су почела одмах након Вукове сахране.

Вук Стоиљковић (22) свирепо је убијен у понедељак увече. Полиција је с тим у вези објавила званично саопштење у коме се наводи да је ухапшен Димитрије Стевановић (20), осумњичен да је невиног Вука чак 4 пута убоо ножем у врат, стомак и груди само зато је га је ''попреко гледао''.

У међувремену како ''ЈужнаСрбија'' незванично сазнаје родитељи Димитрија Стевановића (20) који је ножем заклао Вука Стојиљковића (22) у близини парка Светог Саве у Нишу набавили су потребна лекарска уверења да им је син неурачуњив како би га ослободили оптужбе. Наша незванична сазнања нико од надлежних органа са којима смо контактирали није могао ни да потврди, али ни да демантује.

Наша медијска кућа извештава ће сутра са овог протеста, а вас питамо:

Да ли ћете ви доћи на протесту, данас тачно у подне у центру Ниша?! (Ваше одговоре очекујемо у коментарима испод овог текста).


#   полиција   протест   друштвене мреже   Вук Стоиљковић   Димитрије Стевановић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима