Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Start-ap centar u Nišu: Iskoristiti veliko znanje i potencijal mladih

rssBookmark and Share

07.09.2017. Južna Srbija Info

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić poručila je danas, prilikom otvaranja Startap centra na Elektronskom fakultetu u Nišu, da će Vlada podržavati takve projekte svuda u Srbiji, jer je cilj da budemo među zemljama koje veoma brzo napreduju.

Foto: Nj.P. Južna Srbija
Foto: Nj.P. Južna Srbija

Brnabić je ocenila da je pokretanje niškog centra za inovativno preduzetništvo mladih – Startap centra i razvoj inovacionog ekosistema prilika da se iskoristi veliko znanje i potencijal koji postoji u tom gradu.

Takođe, cilj je da se mladima još više približe mogućnosti koje otvara četvrta industrijska revolucija, naglasila je ona, podsetivši na to da je Vlada Srbije sa više od 50 miliona dinara finansirala formiranje tog centra, i da je to samo prva faza. 

Premijerka je pohvalila taj projekat, ističući da je posao Vlade da prepozna potencijal i da onda pomogne i podrži takve ideje.

Vi onda treba da idete dalje, da vidimo mlade kako razvijaju svoje ideje i plasiraju svoje proizvode i imaju prihod za svoje porodice i države, rekla je Brnabić i dodala da će onda taj novac biti plasiran u razvoj novih inovacija.

Predsednica Vlade je poručila da je važan timski duh jer jedino udruženim snagama možemo da nadoknadimo propušteno i postignemo da budemo konkurentniji.

Centar će biti opremljen najsavremenijiom tehnologijom, što će mladima u Srbiji omogućiti da rade u istim uslovima kao i njihovi vršnjaci u svetu.

Otvaranju centra prisustvovao je i gradonačelnik Niša Darko Bulatović, koji je podsetio na to da je ideja o centru zaživela za vreme bivšeg premijera Aleksandra Vučića i da je sada realizovana. 

Bulatović je rekao da je završetkom startap centra okončana prva faza naučno-tehnološkog parka, dok je druga faza stvaranje "lamele", a treća formiranje naučno-tehnološkog parka u Nišu.

On je naglasio da nikada ranije nije bilo toliko poseta visokih državnih zvaničnika niškom univerzitetu.

Dekan Elektronskog fakulteta u Nišu Dragan Janković istakao je da mladima treba omogućiti mesto koje će biti inspirativno za rad, gde će naučiti nešto o preduzetništvu i inovacijama.


#   mladi   Darko Bulatović   Elektronski fakultet   Ana Brnabić   sednica Vlade   Dragan Janković   start-ap
@DarkoBulatovic_ @anabrnabic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima