Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Svečana akademija povodom gradske slave

rssBookmark and Share

Niš 04.06.2018. Južna Srbija Info

Povodom slave Grada Niša, Sveti car Konstantin i carica Jelena, a u čast građana i gostiju grada Niša, u velikoj sali Oficirskog doma sinoć je održana svečana akademija.

Svečana akademija povodom gradske slave

Prisutnima su se obratili Njegovo preosveštenstvo vladika niški Arsenije i gradonačelnik Niša Darko Bulatović, koji su građanima čestitali slavu i istakli značaj dela Konstantina Velikog i povezanost današnjice sa prošlošću.

Na svečanoj akademiji, nastupila je vokalna grupa Konstantin iz Niša, koja je na početku izvela himnu Republike Srbije, a potom se predstavila i spletom pesama. Prikazan je i film Niš Timelaps Video, autora Davorina Dinića, još jednog talentovanog niškog autora koji je svojim stavralaštvom skrenuo pažlju svetske javnosti na Niš, rodni grad cara Konstantina.  O ustanovljenju Svetog cara Konstantina i carice Jelene kao gradske slave govorio je istoričar Nebojša Ozimić, pisac ili koautor nekoliko knjiga o caru Konstantinu, kao i „Kratke istorije Niša“. Na akademiji je prikazan i film „Niš se budi“, koji predstavlja retropsektivu onoga što se u gradu radilo u protekle dve godine, kao i film „Kratki film“ reditelja Bobana Rajkovića koji predstavlja Niš u najlepšem mogućem svetlu, otkrivajući nam sred razigranosti svojih tematsko-motivskihi sižejnih varijacija kako pulsira duša savremenog Niša. Publici se predstavio i Niški kamerni hor, pod rukovodstvom dirigentkinje Ivane Milošević, koji je izveo dve dobro poznate kompozicije: SRPKINjA, Isidora Bajića i OVO JE SRBIJA uz pratnju Milana Nikodijevića na harmonici.


#   Niš   Darko Bulatović   Nebojša Ozimić   Car Konstantin i Carica Jelena   svečana akademija   Vokalna grupa Konstantin   Vladika Arsenije
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima