Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Udruženje invalida rada i invalidskih penzionera podelilo pakete svojim članovima u Prokuplju

rssBookmark and Share

Prokuplje 12.12.2019. Južna Srbija Info

Udruženje invalida rada i invalidskih penzionera u Prokuplju, u sredu je podelilo pakete sa osnovnim životnim namirnicama socijalno ugroženim članovima. Ovu pomoć, dobili su članovi čije penzije ne premašuju iznos od 15.000 dinara.

Udruženje invalida rada i invalidskih penzionera podelilo pakete svojim članovima u Prokuplju

Predsednik Udruženja, Slobodan Čupić, u ime članova zahvalio se lokalnoj samoupravi koja je obezbedila sredstva za kupovinu paketa.

-Od 2015. godine, pred Novu godinu, najugroženijim članovima delimo pakete sa osnovnim životnim namirnicama. I ove godine, kao i prethodnih, sredstva smo dobili od Grada Prokuplja, izjavio je on i dodao da ova organizacija, koja je formirana pre 45 godina, sada ima blizu 900 članova.

Proteklih dana, pojedinim bolesnim članovima sa malim primanjima,  kupljeni su i lekovi. Sredstva za kupovinu lekova, obezbeđena su iz sopstvenih izvora.

Govoreći o ovogodišnjem radu, Čupić je naglasio da su oni organizovali mnoge susrete sa srodnim organizacijama iz Knjaževca, Leskovca, Aleksinca, Trgovišta, Boljevca.

Aktiv žena Udruženja, proteklog meseca izrađivao je toplu odeću, koja će u najskorije vreme biti podeljena učenicima jedne prokupačke škole.

-Sredstva za kupovinu repromaterijala, i ove godine dobili smo od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ističe Slobodan Čupić.


#   Prokuplje   paketi sa hranom   invalidi rada   Udruženje invalida rada Prokuplje
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima