Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uskoro Senior kartice sa popustima za penzionere i u Nišu

rssBookmark and Share

05.11.2017. Južna Srbija Info

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Rorđević izrazio je juče očekivanje da će akcija koju je pokrenuo Beograd o Senior karticama za penzionere biti uskoro proširena Niš i Novi Sad, kao i na druge gradove u Srbiji.

Uskoro Senior kartice sa popustima za penzionere i u Nišu

Đorđević je u izjavi za Televiziju Pink rekao da je ovo jedan od načina da se najstarjim sugrađanima pomogne, dodavši da vlada veliko interesovanje za Senior kartice i da se do sada za njih prijavilo 25.000 penzionera. 

On je objasnio da se kartice jednostavno dobijaju, potrebno je samo popuniti formular i dobiti privremenu karticu, dok će originalna stići kasnije na kućnu adresu.

Ministar je naglasio da je sve više kompanija koje se javljaju kako bi se uključile u ovu akciju, da ih je do juče bilo 52, a da se može očekivati da se naredne nedelje uključi još 20 ili 30 kompanija.

Vlada Srbije brine o penzionerima koji su najviše doprineli izgradnji našeg društva, naglasio je Đorđević, podsetivši i na to da će u ponedeljak svi penzioneri dobiti jednokratnu pomoć od 5.000 dinara a da će od 1. janura 2018. svim penzionreima biti povećane penzije za pet odsto.


#   popust   penzioneri   Zoran Đorđević   Ministarstvo rada   senior kartica
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima