Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vučić na graničnom prelazu Preševo, uskoro jedinstvena zajednička kontrola "One stop shop"

rssBookmark and Share

Preševo 03.09.2018. Južna Srbija Info

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je sa predsednikom Vlade Republike Makedonije Zoranom Zaevom granični prelaz Preševo – Tabanovce, gde su razgovarali o implementaciji projekta za integrisano granično upravljanje One stop shop.

Vučić na graničnom prelazu Preševo, uskoro jedinstvena zajednička kontrola "One stop shop"

Predsednik Vučić je, govoreći o projektu One stop shop, rekao da je veoma značajan za obe zemlje, za privredu i za turiste, i da je suština da ljudi na jednom mestu mogu da obave sve preglede, od carinskih do veterinarskih, a da se zadržavaju dvostruko kraće.

"Smatram da će to podstaći ljude da koriste ovaj prelaz", izjavio je predsednik Vučić i dodao da bi tako postali konkurentniji, sve više teretnog saobraćaja koristilo bi naše puteve, a ne bi prelazili preko zemalja EU.

On je napomenuo da postoji želja da se integrisan prelaz uspostavi i sa drugim zemljama, da je postojala želja da se to učini sa Crnom Gorom kod Bijelog Polja, ali da se nije nigde tako daleko otišlo kao sa Makedonijom.

"Biće još lepše ovde, kada se približe naše dve zastave na integrisanom prelazu", poručio je predsednik Vučić i najavio da će učiniti sve da naše dve zemlje konkretnim sadržajem ispune odnose u budućnosti, kako bi trgovinska razmena bila unapređena i kako bi sve obavljali u najboljoj nameri i obostranom interesu.

Predsednik Vlade Makedonije Zoran Zaev rekao je da je zadovoljan što, zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, može da najavi važan projekat, koji označava integrisano granično upravljanje.

On je dodao, da će ubrzo biti potpisan Protokol o realizaciji projekta, na zajedničkoj sednici dve vlade, koja bi trebalo uskoro i da se održi.

Komentara: 0


#   Preševo   Aleksandar Vučić   carina  Granični prelaz  Zoran Zaev  One stop shop
@avucic @


 


[ Dodaj komentar ]