Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Чаир без публике против Воше

rssBookmark and Share

02.04.2016. srbijasport.net

Како преноси данашњи Спортски Журнал, суперлигаш из Ниша је кажњен због пропуста на претходној утакмици када је на Чаиру гостовала екипа Новог Пазара.

Чаир без публике против Воше

Према извештајима службених лица са тог меча, направљени су пропусти у организацији меча, а како то није први пут, Дисциплиска комисија ФСС је изрекла овакву казну, и Раднички ће Војводину угостити пред празним трибинама.

Фудбалском клубу Раднички из Ниша је у текућем првенству већ била изречена новчана казна због присуства НН лица рестриктивном простору. То се десило након утакмице против Боца из Чачка, у 16. колу, када су непозната лица и тренер гостију Лалатовић размењивали псовке и увреде, а о свему томе је упозната јавност.

Званична службена лица, са утакмице Раднички Ниш-Нови Пазар, су у свом извештају навели да је публика гадјала судије са трибина и да су се НН лица налазила у рестриктивном простору.

Директор лиге, Владимир Булатовић је поводом "случаја Раднички" изјавио:

"Жао нам је када  клубови буду присиљени на овај корак. Не волимо када су трибине празне на српским стадионима, али понекад је то неминовност. Организација меча мора озбиљно да се схвати, а безбедност гледалаца и учесника мора да буде на првом месту".

Председник ФК Раднички, Радан Илић, је другачијег мишљења. Председник Илић тврди, да на утакмици против Војводине, гледаоци неће бити ускраћени за присуство на трибинама, и додаје:

"Нисмо добили никакву одлуку Дисциплинске комисије ФСС. Незванично смо сазнали да је комисија заседала у петак и да су донели одлуку да нас казне одигравањем једне утакмице без присуства публике. У сталном сам контакту са  људима из Дисциплинске комисије и они нам званично нису упутили одлуку. Да би одлука произвела правно дејство мора бити достављена клубу најмање 48 сати пре одигравања сусрета. Лично сам уверен да ће се утакмица против Војводине играти у присуству навијача" тврди г. Илић.

Утакмица против Војводине је на програму у среду од 16, 00 часова, а да ли ће се играти без присуства публике или ће одлука Дисциплинске комисије имати правно дејство тек у плаy-офф доигравању, видећемо до среде.

Можда је боље и сада одрадити изречену казну него да се деси да Раднички пред празним трибинама одрадјује казну, у плаy-офф доигравању, против Црвене Звезде или Партизана.

 


#   Чаир   фудбал   Раднички ФК   Нови Пазар   казне   публика   Радан Илић   Нови Пазар ФК
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима