Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Čair bez publike protiv Voše

rssBookmark and Share

02.04.2016. srbijasport.net

Kako prenosi današnji Sportski Žurnal, superligaš iz Niša je kažnjen zbog propusta na prethodnoj utakmici kada je na Čairu gostovala ekipa Novog Pazara.

Čair bez publike protiv Voše

Prema izveštajima službenih lica sa tog meča, napravljeni su propusti u organizaciji meča, a kako to nije prvi put, Discipliska komisija FSS je izrekla ovakvu kaznu, i Radnički će Vojvodinu ugostiti pred praznim tribinama.

Fudbalskom klubu Radnički iz Niša je u tekućem prvenstvu već bila izrečena novčana kazna zbog prisustva NN lica restriktivnom prostoru. To se desilo nakon utakmice protiv Boca iz Čačka, u 16. kolu, kada su nepoznata lica i trener gostiju Lalatović razmenjivali psovke i uvrede, a o svemu tome je upoznata javnost.

Zvanična službena lica, sa utakmice Radnički Niš-Novi Pazar, su u svom izveštaju naveli da je publika gadjala sudije sa tribina i da su se NN lica nalazila u restriktivnom prostoru.

Direktor lige, Vladimir Bulatović je povodom "slučaja Radnički" izjavio:

"Žao nam je kada  klubovi budu prisiljeni na ovaj korak. Ne volimo kada su tribine prazne na srpskim stadionima, ali ponekad je to neminovnost. Organizacija meča mora ozbiljno da se shvati, a bezbednost gledalaca i učesnika mora da bude na prvom mestu".

Predsednik FK Radnički, Radan Ilić, je drugačijeg mišljenja. Predsednik Ilić tvrdi, da na utakmici protiv Vojvodine, gledaoci neće biti uskraćeni za prisustvo na tribinama, i dodaje:

"Nismo dobili nikakvu odluku Disciplinske komisije FSS. Nezvanično smo saznali da je komisija zasedala u petak i da su doneli odluku da nas kazne odigravanjem jedne utakmice bez prisustva publike. U stalnom sam kontaktu sa  ljudima iz Disciplinske komisije i oni nam zvanično nisu uputili odluku. Da bi odluka proizvela pravno dejstvo mora biti dostavljena klubu najmanje 48 sati pre odigravanja susreta. Lično sam uveren da će se utakmica protiv Vojvodine igrati u prisustvu navijača" tvrdi g. Ilić.

Utakmica protiv Vojvodine je na programu u sredu od 16, 00 časova, a da li će se igrati bez prisustva publike ili će odluka Disciplinske komisije imati pravno dejstvo tek u play-off doigravanju, videćemo do srede.

Možda je bolje i sada odraditi izrečenu kaznu nego da se desi da Radnički pred praznim tribinama odradjuje kaznu, u play-off doigravanju, protiv Crvene Zvezde ili Partizana.

 


#   Čair   fudbal   Radnički FK   Novi Pazar   kazne   publika   Radan Ilić   Novi Pazar FK
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima