Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ђуровски на клупи Нишлија

rssBookmark and Share

20.12.2014. Јужна Србија Инфо/Мондо

Раднички из Ниша брзо након одласка Саше Мркића могао би да пронађе новог шефа стручног штаба. Председник суперлигаша са Нишаве Видак Перовић потврдио је да је клуб ступио у контакт са Милком Ђуровским.

Ђуровски на клупи Нишлија

- Видели смо се у Београду након што сам присуствовао састанку Заједнице суперлигаша и тада смо попричали о могућности да буде тренер Радничког. Милко је био одушевљен том идејом, каже да би за њега био огроман изазов јер Раднички доживљава као клуб који је био велики и у ондашњој Југославији и морао би да буде велики и у садашњим околностима -  открио је Перовић.

Он је навео да клуб ту одлуку мора да донесе промишљено, јер нема права на грешку, али да су сви сложни у оцени да би Ђуровски могао да буде право решење.

- Нама је потребан неко ко ће да нас раздрма, да унесе мало више енергије у екипу и мислим да Милко има таквих капацитета. Уз то био је веома коректан у постављању финансијских услова што је такође битан фактора у доношењу коначне одлуке. Оставили смо му неколико дана за размишљање - истакао је Перовић.

Први човек нишког клуба истакао је да Ђуровски није био први „пик” за место тренера, али да су остали кандидати били заузети.

- Желео сам доведем Милана Ђуричића или Младена Додића, али обојица су везана за ФШ и није постојала реална могућност да их ангажујемо. Остали које смо контактирали су имали превелике финансијске захтеве-  рекао је Перовић.

Милко Ђуровски, који је највећи траг у југословенском фудбалу оставио наступајући за Црвену звезду и Партизан, у каријери је тренирао нижеразредни Малечник, али и словеначке екипе Драву, Нафту из Лендаве, Марибор, затим Вардар, Беласицу и аустријски Полау. Он је радио у стручном штабу младе селекције Македоније. За репрезентацију Југославије одиграо је шест мечева и постигао два гола, док је уписао и три наступа за селекцију Македоније. 


#   Раднички ФК   Видак Перовић   Суперлига  
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима