Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Đurovski na klupi Nišlija

rssBookmark and Share

20.12.2014. Južna Srbija Info/Mondo

Radnički iz Niša brzo nakon odlaska Saše Mrkića mogao bi da pronađe novog šefa stručnog štaba. Predsednik superligaša sa Nišave Vidak Perović potvrdio je da je klub stupio u kontakt sa Milkom Đurovskim.

Đurovski na klupi Nišlija

- Videli smo se u Beogradu nakon što sam prisustvovao sastanku Zajednice superligaša i tada smo popričali o mogućnosti da bude trener Radničkog. Milko je bio oduševljen tom idejom, kaže da bi za njega bio ogroman izazov jer Radnički doživljava kao klub koji je bio veliki i u ondašnjoj Jugoslaviji i morao bi da bude veliki i u sadašnjim okolnostima -  otkrio je Perović.

On je naveo da klub tu odluku mora da donese promišljeno, jer nema prava na grešku, ali da su svi složni u oceni da bi Đurovski mogao da bude pravo rešenje.

- Nama je potreban neko ko će da nas razdrma, da unese malo više energije u ekipu i mislim da Milko ima takvih kapaciteta. Uz to bio je veoma korektan u postavljanju finansijskih uslova što je takođe bitan faktora u donošenju konačne odluke. Ostavili smo mu nekoliko dana za razmišljanje - istakao je Perović.

Prvi čovek niškog kluba istakao je da Đurovski nije bio prvi „pik” za mesto trenera, ali da su ostali kandidati bili zauzeti.

- Želeo sam dovedem Milana Đuričića ili Mladena Dodića, ali obojica su vezana za FŠ i nije postojala realna mogućnost da ih angažujemo. Ostali koje smo kontaktirali su imali prevelike finansijske zahteve-  rekao je Perović.

Milko Đurovski, koji je najveći trag u jugoslovenskom fudbalu ostavio nastupajući za Crvenu zvezdu i Partizan, u karijeri je trenirao nižerazredni Malečnik, ali i slovenačke ekipe Dravu, Naftu iz Lendave, Maribor, zatim Vardar, Belasicu i austrijski Polau. On je radio u stručnom štabu mlade selekcije Makedonije. Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je šest mečeva i postigao dva gola, dok je upisao i tri nastupa za selekciju Makedonije. 


#   Radnički FK   Vidak Perović   Superliga  
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima