Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дворана ће бити спремна за Европско првенство

rssBookmark and Share

Ниш 27.01.2011. Извор: Блиц

Опсежна реконструкција нишке хале „Чаир”, у којој ће се у јануару следеће године играти део Европског првенства за рукометаше, почиње данас, потврдио је „Блицу” координатор овог грађевинског пројекта Миомир Пешић.

Дворана ће бити спремна за Европско првенство

На тендеру, чије је окончање трајало седмицу дуже од планираног због већег броја заинтересованих фирми, за извођача је изабран београдски „Техником компјутерс” са групом нишких предузећа, „ДМБ инжењерингом”, „Левелом” и „Еи информатиком”. Сви радови у хали „Чаир“, која би после реконструкције морала да испуни најстроже критеријуме Европске рукометне федерације (EHF), морају бити завршени најкасније до 15. септембра.

Представници EHF-а најавили су строге контроле како би били у току са извођењем радова јер би прекорачење рока, неиспуњење неког од критеријума или незадовољавајућа динамика могли Ниш да коштају одузимањем домаћинства. У градском руководству, ипак, не сумњају да ће све бити урађено на време.

-Изабрана фирма је понудила најповољнију цену и најбоље услове. Понудили су даће посао урадити за 570 милиона динара са ПДВ-ом и то пре рока - почетка јула. Динамички план радова који су приложили уз тендерску документацију показује да је то могуће остварити. Остатак времена до 15. септембра искористићемо за технички пријем и друге административне послове - објашњава Пешић.

Он каже да је решењем градоначелника Милоша Симоновића надзор градње поверен стручњацима из нишких јавних предузећа, а да прву контролу EHF-а очекује за месец дана. Пешић наводи и да се изградња финансира из кредита KFW-а, а да остатак даје град.


#   Ниш   Чаир
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима