Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Императори - Појачања и најава сезоне

rssBookmark and Share

26.03.2015.

Иако по новим правилима у Суперлиги од ове године на једној утакмици тим може да наступи са највише два странца, уместо досадашња три, нишки Императори одлучили су да доведу тројицу Американаца.

Императори - Појачања и најава сезоне

Сарадња је настављена са Џоелом Лејом и Ричардом Самјуелом, који су прошле сезоне предводили тим до највећег успеха у историји – пласмана у плеј-оф, док ће празнину насталу повратком квотербека Стефана Стефановића у Дивље вепрове, попунити Кејлеб Прајс.

Леј ће играти на позицијама лајнбекера и тркача, али ће обављати и функцију офанзивног координатора, док ће сјајни Самјуел, покривати позиције хватача и дефанзивног бека.

Кејлеб Прајс је класичан "dual threat" квотербек, али има искуства на позицији дефанзивног бека, чиме значајно повећава своју употребљивост у тиму. После средње школе, где је већ на другој години постао стартни квотербек првог тима, отишао је на Prarie View A&M Универзитет, чији се тим такмичи у првој дивизији. Кроз школовање је играо на позицијама квотербека, хватача, и дефанзивног бека, што је касније наставио и у полупрофесионалним лигама у САД (Acres Homes Komodos i Houston Titans). Он долази на препоруку Ричарда Самјуела, са којим је био велики ривал, пошто је играо квотербека за суседну средњу школу у Хјустону, због чега су касније постали најбољи пријатељи. Управо њихова повезаност и међусобно познавање је оно што Нишлије виде као предност на терену.

По свему судећи Императори ће имати слатке муке да од тројице квалитетних играча одаберу двојицу за сваки меч.

Императори у недељу, 29. марта играју утамицу првог кола СААФ Прве лиге Србије (од ове сезоне се Супер лига Србије зове Прва Лига Србије - највиши од 3 ранга такмичења у Србији). Противник ће бити екипа "Panthers" (Пантери) из Панчева.

Императори ће ове сезоне играти у знатно подмлађеном саставу, а дошло је и до промене на клупи, где је Николу Јовановића "Спенсера", који је био главни тренер прошле сезоне, наследио његов досадашњи помоћник Јовица Јовић:

"Предстојећа утакмица са Пантерима несумњиво ће бити узбудљива свим љубитељима фудбала, али ће за тренере и играче представљати прави тест јер су у утакмицама између наша два тима увек одлучивале нијансе а о исходу меча се одлучивало у последњим секундама (победе Императора 40-37 пре 2 сезоне и  38-35 прошле сезоне). 
Пантери ове године имају два изузетна Американца, а по први пут имају и америчког тренера чији ми је систем игре још увек непознат, па не бих прејудицирао да ли ће бити добар или лош по нас. С друге стране ми улазимо у меч са доста самопуздања и као непоражени у претходним дуелима са екипом Пантера." закључио је Јовица Јовић, главни тренер Императора.

Утакмица ће бити одиграна у недељу у 15 часова, на терену са вештачком травом у Спортском центру "Чаир".


#   Јовица Јовић   Императори клуб   амерички фудбал   Прва лига   средње школе
@nisimperatori @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима