Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Јана одлази у земљу женског фудбала

rssBookmark and Share

Алексинац 11.11.2014. Душан Стевановић, Алексинац.Нет

Млада Алексинчанка, репрезентативка Србије у женском фудбалу, Јана Радосављевић (18), потписала је предуговор са клубом Равесен из Шведске, земље у којој се игра најбољи женски фудбал.

Јана одлази у земљу женског фудбала

По налогу редакције портала Алексинац.нет отпутовали смо у далеку Шведску, како би направили ексклузивни интервју са овом великом играчицом.

"Иако сам рођена Алексинчанка, прве фудбалске кораке направила сам на Новом Зеланду, када сам имала 6 година. Најпре сам гледала, како мој брат од тетке тренира фудбал, онда ме је, једног дана, тетка Марина Врећић ухватила за руку и рекла – Пробај и ти."  – рекла нам је Јана Радосављевић.

Јани је овај спорт ишао од ноге. Већ у 8 години проглашена је за играча лиге и у мушкој и у женској конкуренцији својих вршњака и добила је Златну копачку. Исти успех постигла је и наредне године.

На Новом Зеланду не памте да је још неко добијао Златну копачку, две године за редом, у обе конкуренције.

После тога, породица Радосављевић се вратила у Србију. Јана је наставила вредно да тренира . Отишла је у нишки Машинац са 10 година, а већ у 15–тој узела је Црвена Звезда из Београда.

За омладинску репрезентацију Србије одиграла је 7 мечева и постигла 3 гола, иако игра предњег везног, а не класичног нападача.

Скаути Равесена из града Карскога приметили су талентовану Јану и позвали је у своје редове. Њен спонзор биће позната шведска компанија ICE MAXI која поседује ланац великих прехранбених продавница. Они ће јој плаћати стан и храну и давати плату која је, отприлике, шест пута већа него у Србији.

На крају нашег разговора Јана Радосављевић нам је скромно рекла:

"Желим да се захвалим својој породици, мајци Александри, оцу Ивици и брату Илији, што су ме подржавали у сваком погледу и што верују у мој успех.


#   Алексинац   фудбал   Алексинац.Нет   Машинац ЖФК   Јана Радосављевић   женски фудбал   Шведска   Душан Стевановић       Црвена Звезда
@aleksinacnet @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима