Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ју Ес Опен : Надал у полуфиналу

rssBookmark and Share

10.09.2011. Аutor : Siniša Civrić

Шпански тенисер Рафаел Надал пласирао се у полуфинале Отвореног првенства САД, пошто је победио Американца Ендија Родика у три сета, 6:2, 6:1, 6:3.

Ју Ес Опен  :  Надал у полуфиналу

БЕОГРАД, 10. септембра 2011. (Јужна Србија) -  Рафаелу Надалу су била потребна непуна два сата проведена на терену, како би у четвртфиналу УС Опена изашао на крај са Ендијем Родиком - 6:2, 6:1, 6:3. Шпански тенисер је тако остао једини играч на турниру који до сада није изгубио ниједан сет, а чини се да је Родик до сада био најлакша препрека. Нервозни Американац је након много времена најзад одиграо сасвим пристојан турнир, али је у овом дуелу у потпуности имао улогу аутсајдера.

Надал је у првом сету експресно повео са 4:0 у гемовима, да би прву трећину меча решио у своју корист након само 39 минута игре. И у другом сету је била потпуно пресликана ситуација, да би (парадоксално) Родик најбоље одиграо у трећем сету, након што је затражио лекарску помоћ. Тада је Американац имао четири брејк лопте у уводном гему, није искористио ниједну, да би Надал рутински привео меч крају и стигао до новог дуела са Марејем.

-Добро сам започео меч. Мислим да је на мојој страни била и чињеница да сам одморнији и да је Енди (Родик) пре овог дуела провео много више времена на терену. Свима је јасно колико је тешко у два дана одиграти исто толико тешких мечева, а Давид Ферер га је у осмини финала пристојно намучио. Што се тиче Мареја, јасно је да је играч који добро игра на свим подлогама. Очекује ме изузетно тежак меч, а надам се и њега. Даћу све од себе како бих се нашао у финалу, али чак и ако не успем могу рећи да сам задовољан учинком на овогодишњем УС Опену. Није било лако доћи на овако велик турнир након веома слабо одиграних турнира током лета, а онда стићи до полуфинала. Много тога сам поправио у игри, али мислим да је најважније повраћено самопоуздање. Наравно да ми је драга свака победа, али је још важнији тај осећај да могу да победим било ког, рекао је Надал на конференцији за новинаре.


#   Јужна Србија регион
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима