Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Легендарни фудбалери потписивали дресове у Нишком затвору

rssBookmark and Share

05.10.2013. Autor: Alo

Легендарни фудбалери Драгиша Бинић и Љубиша Жућа Рајковић присуствовали су финалном мечу затворског турнира у КПЗ Ниш након којег су даривали осуђенике и разговарали са њима. Турнир на којем је учествовало 250 осуђеника окупљениих око 25 тимова освојио је тим Економија, који је победио затворске другове из екипе Арсенал.

Легендарни фудбалери потписивали дресове у Нишком затвору

Победници су од спортских легенди добили пехар, а сви учесници финала на поклон дресове и лопте, па се чекало у редовима да би им се потписали на њима.

Бинић и Рајковић, који су дошли у пратњи инструктора ФСС Жарка Анђелковића, награђени су великим аплаузом након појављивања унутар зидина нишке казнионе. Бинић је рекао да су дошли у нишки затвор да подрже спортски дух осуђеника.

- Била нам је намера да овим доласком покажемо да не сматрамо да су ови људи неко ко је иозопштен из друштва, већ људи који ће, након што одслуже казну, имати право на наставак нормалног живота - рекао је Бинић, легендарни фудбалер Црвене звезде.

Управник затвора Александар Грбовић истакао је да посете познатих личности као што је Бинић, кога су до сада могли да виде само на ТВ-у, чине важан подстицај васпитном раду и да сваки пут то наиђе на позитиван одјек у затвору. Турнир је био добро организован, па је као и финале прошао без инцидената.


#   КПЗ Ниш   Александар Грбовић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима