Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Мега Лекс први финалиста Купа Кораћа

rssBookmark and Share

21.02.2015. Taнјуг

Кошаркаши Мега Лекса пласирали су се у финале Купа Радивоја Кораћа пошто су вечерас у Нишу, у првој полуфиналној утакмици завршног турнира, савладали екипу Вршца са 85:66 (27:22, 18:15, 25:6, 15:23).

Мега Лекс први финалиста Купа Кораћа

Мега је у потпуности надиграла Вршац и сасвим заслужено другу годину заредом дошла у прилику да се бори за трофеј „Жућкове левице“.

Утакмица је одиграна у дворани Чаир пред 4.500 гледалаца, а судили су Драган Нешковић (Краљево), Саша Маричић (Краљево), Александар Глишић (Београд).

ВРШАЦ: Радивојевић, Рибошкић 8, Димић 6, Танасковић, Апић 10, Давидовац 12, Петровић, Митровић 6, Тамосашевић 14, Цветановић 1, Балмазовић 7, Савовић 2.

МЕГА ЛЕКС: Кешељ 8, Крстић 14, Ђоковић 1, Јарамаз 10, Вељковић, Миљеновић 14, Јокић 6, Симовић 5, Загорац 17, Симеуновић, Николић, Мусли 10.

За разлику од ваљевског Металца, Мега није дозволила изненађење. Једини представник Кошаркашке лиге Србије, тим Вршца, храбро је ушао у меч, није се уплашио фаворизованог противника, али је неизвесност кратко трајала.

Друго полувреме Мега је почела са изузетно високом поставом, што се на крају одразило на потпуну доминацију у скоку (37-27).

Мусли и Јокић загосподарили су под кошем, док су Кешељ, Загорац и Миљеновић лако излазили на крај са спољном линијом екипе Вршца.

Питање победника решено је у трећој четвртини, када су изабраници Дејана Милојевића појачали одбрану и примили само шест поена.

У другом полуфиналу Купа Кораћа вечерас од 21 сат у великом дербију састају се Партизан и Црвена звезда.


#   кошарка   Куп Радивој Кораћ   Вршац   Мега КК   Црвена Звезда
@kkmegabasket @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима