Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Мераклије прославиле 90. рођендан Радничког

rssBookmark and Share

Ниш 28.04.2013. Autor: B. Janačković

Навијачи Радничког из Ниша, „Мераклије“, прославили су на мечу са ОФК Београдом на Чаиру 90. рођендан фудбалског клуба из Ниша.

Мераклије прославиле 90. рођендан Радничког

Скандирањем песама, бакљадом, транспарентима у част „Реала са Нишаве“, они су славили јубилеј током целог меча. Славље је покварио једино лош резултат Радничког који је изгубио 1:2 у мечу против ОФК Београда.

"Много је муке, зноја, крви проливено да би Ниш имао свој фудбалски клуб, велики и честит. Много надања је у ових деведесет година уложено и много њих остварено, много и изневерено. Са свим тим надама, са нашим великим сновима, са нашим радом и борбом за нишки клуб, расли су заједно и Ниш и Раднички. Порасли смо пуно пута до прве лиге, до европских успеха, и падали пуно пута до самог дна. Увек је Раднички био дете свог народа, својих Нишлија", наведено је на сајту клуба поводом рођендана, који је 24. априла.

Златним словима у историји клуба исписане су странице почетка осамдесетих, када су пред Нишлијама у сезони 1981/82 падали Наполи, Грасхоперс, Фејнорд и Данди, Хамбургер је затим у полуфиналу Купа УЕФА побеђен са 2:1, али је у реваншу доживљен дебакл са 5:1.


#   Ниш   Мераклије   ОФК Београд
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима