Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Миљурко Ђурковић из Блаца истрчао 11 маратона

rssBookmark and Share

01.11.2013. Izvor: Kurir

Само у току ове године маратонац из Блаца Миљурко Ђурковић (53) истрчао је укупно 646
километара на званичним такмичењима.

Миљурко Ђурковић из Блаца истрчао 11 маратона

Богату и признањима крунисану спортску каријеру, Миљурко је допунио са још неколико значајних маратона на којима је учествовао и које је успео да истрчи а међу последњима су били маратони у Хрватској и Словенији.

Миљурко је само у току ове године био учесник на 11 маратона, неколико ултрамаратона и полумаратона, а запажен резултат остварио је и на 22. Загреб маратону, где је у генералном пласману заузео 173 место. Судећи по досадашњим резултатима за Миљурка нема маратона који не може да истрчи.

- Победник 22. Загреб маратона у мушкој конкуренцији је маратонац из Кеније а у женској наша олимпијка Ана Суботић са резултатом 2:39:24. Кроз циљ је просло 235 маратонаца а ја сам маратон завршио као 173. са резултатом 4:12:05. Овом приликом се захваљујем пријатељима из АК Сљеме на гостопримству и смештају, преноси своје импресије из Загреба Миљурко и додаје:

- Такође сам учествовао и на 18. Љубљанском маратону одржаном 27.10. где сам у конкуренцији 1119 маратонаца који су завршили трку заузео 723 позицију са резултатом од 3:58:37, који је за 12 минута истрчан брже него у Загребу пре две недеље. Задовољан сам резултатом и пласманом.

Следећи маратон на ком ћу наступити је маратон Плави Круг у Београду на Ади Циганлији. Такође, планирам и да наступим на 3. Адриа Адвент Маратону у Цриквеници, појашњава овај успешан блачки маратонац додајући да му је Љубљански маратон био 11. по реду ове године.

Иначе, Миљурко Ђурковић је радник општинске управе у Блацу.


#   Ђурковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима