Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш добио интернационалног судију у теквондоу

rssBookmark and Share

Београд 13.06.2012. КБС

На управо завршеном Семинару за интернационалне судије одржаном у Београду, Ниш је добио свог првог међународног судију а то је први човек КБС "Наисус"-а - Небојша Анђелковић.

Ниш добио интернационалног судију у теквондоу
У српској престоници од 02. до 06.јуна одржан је Семинар за интернационалне судије у формама под покровитељством Светске теквондо федерације. Крајем прошле и почетком ове године на расписан конкурс о организацији овог семинара јавила се и Србија тј. Теквондо асоцијација Србије у жељи да се, најбоље судије света и они који то желе постати, нађу у Београду и поделе своје искуство са нађим судијама, тренерима и такмичарима. Како је српски национални савез послао најбољу понуду, то је управо Београд и био изабран за овај догађај.

Иако је семинар требало да се одржи од 06. до 10.јуна, датум је промењен од стране Светске теквондо федерације а у договору са ТАС-ом (о чему смо већ обавештавали). Ова промена је донела организатору поједине потешкоће око места одржавања семинара те је исти одржан на две локације - у Хотелу "Best Western" и Републичком заводу за спорт. На 17. Семинару за нове интернационалне судије односно 14. за судије које обнављају своје лиценце, окупило се преко 70 учесника из целог света што је било за нијансу превише у погледу простора одржавања како теоретског тако и практичног дела семинара. Целодневна активност (од 09х до 18х) била је подељена на теоретски део који су углавном водили Грандмастер Ki Yuong Jong 9.ДАН (технички директор националног тима Египта) и Грандмастер Tong Wan Shin 9.ДАН из Велике Британије (двоструки светски шампион), док је практични део био додељен Грандмастер Ky Tu Dang 8.ДАН из Данске (вишеструком европском и светском шампиону).

Поред срспких представника међу којима издвајамо српске репрезентативце и особе, које су далеко више од осталих уложиле у како самоедукацију тако и едукацију других, Бранислав Куруца те Небојша Анђелковић, семинару су присуствовали представници: Аустрије, Хрватске, Мађарске, Бугарске, Румуније, Русије, Егита, Бразила, Швајцарске, Немачке, Италије, Чешке, Данске, Финске, Холандије, Велике Британије, Шкотске, Ирске, Турске.

- Велика је част наћи се на оваквом семинару али и велика одговорност за у будуће. То што представљам првог међународног судију у Нишу али и јужно од Београда, само ми даје елан да наставим самоедукацију те едукацију својих пулена. Надам се да ћемо успети заједно са мојим великим пријатељем Браниславом Куруцом те челницима Београдског теквондо савеза наново афирмисати што већи број теквондиста да се опробају и направе светске резултате у дисциплини форми. У многоме ће ту помоћи и Грандмастер Ky Tu Dang, као супервизор нашег целокупног рада те један од главних саветника. - рекао је први нишки међународни судија - Небојша Анђелковић.



#   Београд   Небојша Анђелковић   међународни суд
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима