Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Одлучујућа утакмица на Чаиру

rssBookmark and Share

10.05.2013. Autor: P.V.

Сутрашња утакмица у Нишу значајна је за оба тима: нишком Железничару довољан је бод за опстанак у лиги, а Војводина победом на Чаиру може да стигне до друге титуле. Меч ће пресудити и да ли ће Црвена Звезда и Југовић ући у нижи ранг такмичења.

Одлучујућа утакмица на Чаиру

Рукометни шампионат Србије улази у драматичну завршницу. Кључна утакмица последњег кола, Железничар - Војводина, одлучује о томе ко ће постати шампион, али и о томе ко испада.

Рукометаши Железничара већ неколико дана припремају се за најважнији меч године. Војводина победом на Чаиру може да стигне до друге титуле, а нишком тиму је довољан бод за опстанак у лиги.

Меч у Нишу пресудиће и да ли ће Партизан добити нову титуле, као и да ли ће Црвена Звезда и Југовић ући у нижи ранг такмичења.

"У сјајној смо форми, имамо десет победа, једну нерешену утакмицу и само један пораз у целом другом делу. Буквално бисмо се борили за врх да је ово почетак првенства", каже Бобан Живковић из Рукометног клуба Железничар. "Мислим да Војводина има сјајну екипу, сигурно
најбољу у земљи, али ми ћемо - пред нашом публиком - дати све од себе."

Новосадски тим пун је самопоуздања. За собом има 17 узастопних победа. Његови чланови кажу да им је драго што овај важан меч играју пред најбољом рукометном публиком у Србији, али и да ће на терен изаћи без притиска.

"Мислим да се око овог меча прави већа тензија него што је потребно", сматра Момир Рнић, тренер РК Војводине. "Нама је свака утакмица била важна и морали смо да победимо и Партизан. Чини ми се да Железничар диже тензију, јер је први пут у овако тешкој ситуацији."

Меч на Чаиру биће и дуел два земљака из Сечња - тренера Вучковића и Рнића. Њих двојица заједно су играли у Пролетеру и познају се више од двадесет година.

"У истом смо месту рођени, играли смо заједно и у иностарнству. Живот је наместио овај сусрет после толиких година", рекао је тренер РК Железничар Недељко Вучковић. "Желим успех и њему у његовој екипи, али и себи и својима. Надам се да ћемо остати у савезном рангу такмичења."

Утакмица сезоне игра се у суботу, од 19 часова, а улаз у халу Чаир је бесплатан.


#   утакмица   Железничар   Црвена Звезда
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима