Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Парни ваљак" пуним гасом кроз Ниш!

rssBookmark and Share

17.08.2014. Мондо

Фудбалери Партизана у 2. колу Суперлиге Србије победили Раднички у Нишу 4:1 (2:0) и најавили добру форму пред први дуел са Нафчије у квалификацијама за Лигу Европе.

"Парни ваљак" пуним гасом кроз Ниш!

Наизглед лак тријумф, али судећи по оном што се у суботу дешавало на Чаиру, у мечу 2. кола Суперлиге, Партизан је теже стигао до бодова него што резултат говори!

"Парни ваљак" је пред 8.000 гледалаца победио Раднички 4:1 (2:0) и после две одигране утакмице у првенству има максималан учинак! Једини преостали представник Србије у Европи направио је лепу увертиру пред први окршај са азербејџанским Нефчијем у квалификацијама за Лигу Европе, који се наредног четвртка игра у Београду.

Знали су у Хумској да их у Нишу чека тешко гостовање, поготово када се у обзир узму све околности пред овај меч, односно невоље које црно-бели имају са управом око неисплаћених зарада. Штрајковали су играчи Партизана између два кола, али су своје обавезе у Суперлиги одрадили крајње професионално и заслужено стигли до целог плена.

Стрелци за Београђане били су Петар Грбић у првом, Данко Лазовић у 28, Владимир Ђорђевић (аутогол) у 68. и Петар Шкулетић у 75. минуту. Погодак за Нишлије постигао је један од двојице трагичара Радничког - Ђорђевић у 64.

Вицешампион Србије био је одличан у првом делу. Одбрана домаћина "пробијена" је после само 50 секунди игре. Раднички је матиран након акције два Петра. Шкулетић је лоптом у простор створио прилику Грбићу, сјајним дриблингом везног играча Партизана избачена сву двојица противничких играча, а потом је капитулацију потписао и голман Ненад Филиповић.

Занимљиво да је Раднички имао више лопту у поседу у првом полувремену (55-45), али ниједном није шутирао ка Милану Лукачу. "Ваљак" је у потпуности контролисао дешавања на терену, успео је и да дуплира предност преко Данка Лазовића.

Како се ближио одлазак на одмор почеле су невоље по Београђане. Прво се повредио Владимир Волков и због бола у примицачу леве ноге морао је у 28. минуту да напусти терен. На полувремену је искључен тренер Марко Николић.

Према информацијама са ТВ Арене Спорт, стратег црно-белих раздвајао је фудбалере Партизана који су дошли у сукоб са голманом Радничког Филиповићем, рођеним братом Снежане Филиповић, директорке маркетинга ФК Партизан. Судија Дејан Димитријевић је наводно погрешно протумачио ситуацију и удаљио шефа стручног штаба "парног ваљка" са клупе, па је екипу у наставку водио Звонко Варга.

Партизан је на почетку другог полувремена чекао знатно агресивнији и агилнији Раднички. Играло се више на половини гостију, а пре него што је Владимир Ђорђевић успео да смањи предност противника, Мераклије су имале одличну прилику када се истакао Лукач.

Победа Партизана је била угрожена само четири минута. Ђорђевић је од хероја постао трагичар. Тек што је постао први играч Радничког који је после 18 година погодио мрежу црно-белих на Чаиру, успео је да затресе и сопствену. Врло брзо му се на листи трагичара прикључио Милош Петровић, "асистент" Шкулетићу код последњег гола екипе из Хумске.

Шансу је до краја утакмице добио и Ненад Маринковић, повратник у редове Партизана.

Партизан за пет дана очекује дуел са Нефчије, а пре тога и плате, надају се у Хумској...

РАДНИЧКИ НИШ: Филиповић - Павловић, Петровић, Љубинковић, Ђорђевић - Ђуричковић (од 81' Поповић), Јовановић, Ћулум - Пејчић (од 27' Миленковић), Батиоха, Пуношевац.

ПАРТИЗАН: Лукач - Вукићевић, Илић, Станковић, Волков (од 38' Гулан) - Грбић, Брашанац, Дринчић, Нинковић (од 69' Илић) - Лазовић (од 78' Маринковић), Шкулетић.

 


#   фудбал   Милош Петровић   Раднички ФК   Партизан ФК   Марко Николић   Данко Лазовић   Ненад Филиповић   Мераклије   Владимир Ђорђевић   Владимир Волков   Дејан Димитријевић
@NisRadnicki @FKPartizanBG @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима