Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Parni valjak" punim gasom kroz Niš!

rssBookmark and Share

17.08.2014. Mondo

Fudbaleri Partizana u 2. kolu Superlige Srbije pobedili Radnički u Nišu 4:1 (2:0) i najavili dobru formu pred prvi duel sa Nafčije u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

"Parni valjak" punim gasom kroz Niš!

Naizgled lak trijumf, ali sudeći po onom što se u subotu dešavalo na Čairu, u meču 2. kola Superlige, Partizan je teže stigao do bodova nego što rezultat govori!

"Parni valjak" je pred 8.000 gledalaca pobedio Radnički 4:1 (2:0) i posle dve odigrane utakmice u prvenstvu ima maksimalan učinak! Jedini preostali predstavnik Srbije u Evropi napravio je lepu uvertiru pred prvi okršaj sa azerbejdžanskim Nefčijem u kvalifikacijama za Ligu Evrope, koji se narednog četvrtka igra u Beogradu.

Znali su u Humskoj da ih u Nišu čeka teško gostovanje, pogotovo kada se u obzir uzmu sve okolnosti pred ovaj meč, odnosno nevolje koje crno-beli imaju sa upravom oko neisplaćenih zarada. Štrajkovali su igrači Partizana između dva kola, ali su svoje obaveze u Superligi odradili krajnje profesionalno i zasluženo stigli do celog plena.

Strelci za Beograđane bili su Petar Grbić u prvom, Danko Lazović u 28, Vladimir Đorđević (autogol) u 68. i Petar Škuletić u 75. minutu. Pogodak za Nišlije postigao je jedan od dvojice tragičara Radničkog - Đorđević u 64.

Vicešampion Srbije bio je odličan u prvom delu. Odbrana domaćina "probijena" je posle samo 50 sekundi igre. Radnički je matiran nakon akcije dva Petra. Škuletić je loptom u prostor stvorio priliku Grbiću, sjajnim driblingom veznog igrača Partizana izbačena svu dvojica protivničkih igrača, a potom je kapitulaciju potpisao i golman Nenad Filipović.

Zanimljivo da je Radnički imao više loptu u posedu u prvom poluvremenu (55-45), ali nijednom nije šutirao ka Milanu Lukaču. "Valjak" je u potpunosti kontrolisao dešavanja na terenu, uspeo je i da duplira prednost preko Danka Lazovića.

Kako se bližio odlazak na odmor počele su nevolje po Beograđane. Prvo se povredio Vladimir Volkov i zbog bola u primicaču leve noge morao je u 28. minutu da napusti teren. Na poluvremenu je isključen trener Marko Nikolić.

Prema informacijama sa TV Arene Sport, strateg crno-belih razdvajao je fudbalere Partizana koji su došli u sukob sa golmanom Radničkog Filipovićem, rođenim bratom Snežane Filipović, direktorke marketinga FK Partizan. Sudija Dejan Dimitrijević je navodno pogrešno protumačio situaciju i udaljio šefa stručnog štaba "parnog valjka" sa klupe, pa je ekipu u nastavku vodio Zvonko Varga.

Partizan je na početku drugog poluvremena čekao znatno agresivniji i agilniji Radnički. Igralo se više na polovini gostiju, a pre nego što je Vladimir Đorđević uspeo da smanji prednost protivnika, Meraklije su imale odličnu priliku kada se istakao Lukač.

Pobeda Partizana je bila ugrožena samo četiri minuta. Đorđević je od heroja postao tragičar. Tek što je postao prvi igrač Radničkog koji je posle 18 godina pogodio mrežu crno-belih na Čairu, uspeo je da zatrese i sopstvenu. Vrlo brzo mu se na listi tragičara priključio Miloš Petrović, "asistent" Škuletiću kod poslednjeg gola ekipe iz Humske.

Šansu je do kraja utakmice dobio i Nenad Marinković, povratnik u redove Partizana.

Partizan za pet dana očekuje duel sa Nefčije, a pre toga i plate, nadaju se u Humskoj...

RADNIČKI NIŠ: Filipović - Pavlović, Petrović, Ljubinković, Đorđević - Đuričković (od 81' Popović), Jovanović, Ćulum - Pejčić (od 27' Milenković), Batioha, Punoševac.

PARTIZAN: Lukač - Vukićević, Ilić, Stanković, Volkov (od 38' Gulan) - Grbić, Brašanac, Drinčić, Ninković (od 69' Ilić) - Lazović (od 78' Marinković), Škuletić.

 


#   fudbal   Miloš Petrović   Radnički FK   Partizan FK   Marko Nikolić   Danko Lazović   Nenad Filipović   Meraklije   Vladimir Đorđević   Vladimir Volkov   Dejan Dimitrijević
@NisRadnicki @FKPartizanBG @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima