Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Партизан обезбедио прво место пред плеј-оф

rssBookmark and Share

23.05.2013. Autor: Ag.

Кошаркаши Партизана победили су вечерас екипу Константина у Нишу са 73:48 (11:11, 19:8, 21:11, 22:18) у 13. колу Суперлиге и тако обезбедили прво место пред старт плеј-офа.

У екипи Партизана најефикаснији су били капитен Владимир Лучић и Богдан Богдановић са 14 поена, док је у домаћој екипи најбољи био Данило Савић, који је такође постигао 14 поена.

Кошаркаши Константина одлично су се држали у првој четвртини која је завршена нерешено 11:11. Имали су кошаркаши из Ниша предност током целе четвртине од два или три поена, али нису могли више од тога. У другом делу утакмице је Партизан заиграо много боље у одбрани, а поенима Ловрења и Бертанса, црно-бели су средином друге четвртине стекли предност од шест поена.

После тројке Вестермана, Партизан је минут пре краја друге четвртине повео са 24:17, да би до краја и повећао ту предност, па је на одмор отишао са 11 поена предности. Актуелни шампион Србије утакмицу је преломио на самом почетку треће четвртине. Серијом 11:0, црно-бели су у 25. минуту меча повели са 41:19.

Ту предност кошаркаши Партизана су одржали до краја треће четвртине, па су на последњи одмор отишли са предношћу од 21. поена. Црно-бели су до краја утакмице задржали убедљиву предност и уписали и једанаесту победу у домаћем шампионату.


#
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима