Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Повратак на трон: Надал поново број 1.

rssBookmark and Share

05.10.2013. Autor: Aleksandar Tadić

Шпански тенисер Рафаел Надал пласирао се у суботу у финале турнира у Пекингу и тиме обезбедио прво место на АТП листи, на којем ће наследити Новака Ђоковића.

Повратак на трон: Надал поново број 1.

Надалу је било потребно да се пласира у финале турнира у Пекингу како би преузео прво место од Ђоковића, без обзира на исход финала.

Надал се пласирао у финале у Пекингу пошто му је Чех Томас Бердих предао меч, при водјству шпанског тенисера са 4:2 у првом сету.

Надал ће званично од понедељка поново бити први на АТП листи.

Надал: Ово је сјајна година за мене !

После обезбеђеног повратка на прво место АТП листе, Рафаел Надал нагласио да га више од тога радује све оно што је урадио претходних месеци, после дугог опоравка од повреде.

Пласман Рафаела Надала у финале турнира у Пекингу означио је и повратак сјајног Шпанца на чело АТП листе.

Наравно, после свргавања Новака Ђоковића са трона, Надал има доста разлога за задовољство, а после меча са Бердихом је открио и како сам гледа на овај свој подвиг.

''Ово је сјајна година за мене, једна од најбољих у мојој каријери, у то нема никакве сумње. Ипак, прво место је, на крају, само број, ја сам поноснији на напоран рад и све оно што сам постигао после опоравка од повреде. То ме више чини срећним од самог првог места'', изјавио је Надал.

Он је, такође, додао, да не намерава сад да стане, већ да у истом стилу и оконча актуелну сезону.

''Биће то узбудљив финиш сезоне и ја сам потпуно спреман да је завршим на првом месту. Знам да морам да добијем још много мечева да бих се задржао овде где сам сада'', закључио је Надал.


#   Рафаел Надал   прво место
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима