Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Раднички одолео и безидејном Партизану

rssBookmark and Share

Београд 28.02.2015. ЈужнаСрбијаИнфо, Б92, Мондо,

Фудбалери Партизана нису успели да савладају нишки Раднички у Хумској 0:0 у последњем суботњем мечу 17. кола Јелен Суперлиге.
Сумњива ситуација на штету домаћина у 72. минуту.

Раднички одолео и безидејном Партизану

Фудбалери Радничког су, након ремија на 'Чаиру' на отварању против шампиона Црвене звезде, успели да остану непоражени и против лидера, а апсолутни јунак био је голман Милан Борјан.

Чувар мреже репрезентације Канаде је у неколико наврата сјајно интервенисао, иако су гости већ у првом минуту избацивали лопту са гол-линије, а посебно се истакао у последњим тренуцима меча – када је правовременим истрчавањем 'ушао' у шут Ивану Шапоњићу и спречио га да ипак донесе сва три бода црно белима.

Црно-бели нису успели да славе ни у другом узастопном мечу, пошто су на отварању пролећног дела ремизирали са Вождовцем 3:3, такође на свом терену.

Партизан ни у другом мечу од почетка другог дела сезоне није успео да победи. И поново на свом терену, пред својом публиком. Црно-бели одиграли су "мршавих" 0:0 са Радничким из Ниша, који је тако после Црвене звезде и другог великог ривала из Београда оставио само на освојеном боду.

Лидер Суперлиге више није ни заслужио! Био је очајан. Без праве идеје у нападу. Без акције која подиже публику на ноге и са приликама као последица лоше реакције противника, а не тачног паса и лепих комбинација.

Партизан је "вечитом" ривалу пружио нову шансу. Прву није искористио...

Осим већ споменуте прилике, екипа Марка Николића, који због суспенизије прати мечеве из новинарске ложе, није створила ниједну изгледнију прилику у првих 45 минута. С друге стране, гости су запретили преко Ашћерића, када је брзоноги нападач побегао дебитанту Балажићу и Илићу, али је Живко Живковић његов покуашај избацио у корнер.

Други део меча почео је још већом офанзивом Партизана, док су се гости определили да чекају своју шансу из контри. Звонко Варга је на терен посла Грбића и Илића, али ни они нису успели ништа значајније да промене. Борјан је наставио одлично да брани, зауставио је покушај Нинковића, а претходно је Којић упропасио сјајан пâс Илића лошим пријемом.

Раднички је неколико минута после тога могао да казни црно-беле за промашај, али је голман Живковић успео да одбрани ударац Ашћерића "један на један".

Чврста и искусна екипа Радничког успешно се бранила током целог меча и на крају сачувала мрежу, пресликавши игру против Звезде у понедељак.

Онда је уследио једини сумњив догађај на мечу, пошто је црно-белима поништен погодак у 72. минуту. После акције по крилу, Грбић је шутирао са десетак метара, Борјан је био успешнији, али се лопта одбила до Којића на гол линији. Међутим, Борјан је поново успео да интервенише, да би у наставку акције Грбић закуцао лопту у мрежу.

Ипак, од гола није било ништа, јер је помоћни арбитар проценио да је бивши нападач Рада ометао голмана гостију из пасивног офсајда. Како се дуел приближавао крају нервоза је расла, Партизан је наставио да покушава, али се резултат није мењао.

Сусрет је обележило и знатно присуство Жандармерије, која је у другом полувремену формирала кордон испред ложе у којој се налазила управа Партизана. Скоро цео стадион је скандирао "управа напоље".

На северној трибини било је и стотинак присталица нишког тима.

ПАРТИЗАН: Ж. Живковић – Бандаловски, Балажиц, Б. Илић, Волков – Дринчић, Брашанац (од 46' С. Илић) – Живковић (од 60' Грбић), Бабовић, Нинковић – Којић (од 72' Шапоњић).

РАДНИЧКИ НИШ: Борјан – Лакић Пешић, Булатовић, Р. Петровић, Д. Булатовић – Коларевић, Попара – Пејчић (од 70' Замљанукин), Јовановић (од 90' Павловић), Марјановић – Ашћерић.

Партизан сада има шест бодова више од Чукаричког, а седам од Црвене звезде која има и меч мање, док је Раднички уписао пети реми и стигао до 14 бода.

У првим суботњим мечевима, Чукарички је после преокрета славио у Новом Пазару, Војводина је истим резултатом савладал Младост из Лучана, а тријумфовао је и Рад у Чачку.

Последњи меч кола на програму је у недељу од 15 часова, када Црвена звезда гостује Јагодини.

У наредном колу Партизан гостује Доњем Срему, док Раднички у Нишу чека Јагодину.

 


#   Београд   фудбал   Раднички ФК   Партизан ФК   Милан Борјан   Црвена Звезда
@NisRadnicki @FKPartizanBG @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима