Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radnički odoleo i bezidejnom Partizanu

rssBookmark and Share

Beograd 28.02.2015. JužnaSrbijaInfo, B92, Mondo,

Fudbaleri Partizana nisu uspeli da savladaju niški Radnički u Humskoj 0:0 u poslednjem subotnjem meču 17. kola Jelen Superlige.
Sumnjiva situacija na štetu domaćina u 72. minutu.

Radnički odoleo i bezidejnom Partizanu

Fudbaleri Radničkog su, nakon remija na 'Čairu' na otvaranju protiv šampiona Crvene zvezde, uspeli da ostanu neporaženi i protiv lidera, a apsolutni junak bio je golman Milan Borjan.

Čuvar mreže reprezentacije Kanade je u nekoliko navrata sjajno intervenisao, iako su gosti već u prvom minutu izbacivali loptu sa gol-linije, a posebno se istakao u poslednjim trenucima meča – kada je pravovremenim istrčavanjem 'ušao' u šut Ivanu Šaponjiću i sprečio ga da ipak donese sva tri boda crno belima.

Crno-beli nisu uspeli da slave ni u drugom uzastopnom meču, pošto su na otvaranju prolećnog dela remizirali sa Voždovcem 3:3, takođe na svom terenu.

Partizan ni u drugom meču od početka drugog dela sezone nije uspeo da pobedi. I ponovo na svom terenu, pred svojom publikom. Crno-beli odigrali su "mršavih" 0:0 sa Radničkim iz Niša, koji je tako posle Crvene zvezde i drugog velikog rivala iz Beograda ostavio samo na osvojenom bodu.

Lider Superlige više nije ni zaslužio! Bio je očajan. Bez prave ideje u napadu. Bez akcije koja podiže publiku na noge i sa prilikama kao posledica loše reakcije protivnika, a ne tačnog pasa i lepih kombinacija.

Partizan je "večitom" rivalu pružio novu šansu. Prvu nije iskoristio...

Osim već spomenute prilike, ekipa Marka Nikolića, koji zbog suspenizije prati mečeve iz novinarske lože, nije stvorila nijednu izgledniju priliku u prvih 45 minuta. S druge strane, gosti su zapretili preko Ašćerića, kada je brzonogi napadač pobegao debitantu Balažiću i Iliću, ali je Živko Živković njegov pokuašaj izbacio u korner.

Drugi deo meča počeo je još većom ofanzivom Partizana, dok su se gosti opredelili da čekaju svoju šansu iz kontri. Zvonko Varga je na teren posla Grbića i Ilića, ali ni oni nisu uspeli ništa značajnije da promene. Borjan je nastavio odlično da brani, zaustavio je pokušaj Ninkovića, a prethodno je Kojić upropasio sjajan pâs Ilića lošim prijemom.

Radnički je nekoliko minuta posle toga mogao da kazni crno-bele za promašaj, ali je golman Živković uspeo da odbrani udarac Ašćerića "jedan na jedan".

Čvrsta i iskusna ekipa Radničkog uspešno se branila tokom celog meča i na kraju sačuvala mrežu, preslikavši igru protiv Zvezde u ponedeljak.

Onda je usledio jedini sumnjiv događaj na meču, pošto je crno-belima poništen pogodak u 72. minutu. Posle akcije po krilu, Grbić je šutirao sa desetak metara, Borjan je bio uspešniji, ali se lopta odbila do Kojića na gol liniji. Međutim, Borjan je ponovo uspeo da interveniše, da bi u nastavku akcije Grbić zakucao loptu u mrežu.

Ipak, od gola nije bilo ništa, jer je pomoćni arbitar procenio da je bivši napadač Rada ometao golmana gostiju iz pasivnog ofsajda. Kako se duel približavao kraju nervoza je rasla, Partizan je nastavio da pokušava, ali se rezultat nije menjao.

Susret je obeležilo i znatno prisustvo Žandarmerije, koja je u drugom poluvremenu formirala kordon ispred lože u kojoj se nalazila uprava Partizana. Skoro ceo stadion je skandirao "uprava napolje".

Na severnoj tribini bilo je i stotinak pristalica niškog tima.

PARTIZAN: Ž. Živković – Bandalovski, Balažic, B. Ilić, Volkov – Drinčić, Brašanac (od 46' S. Ilić) – Živković (od 60' Grbić), Babović, Ninković – Kojić (od 72' Šaponjić).

RADNIČKI NIŠ: Borjan – Lakić Pešić, Bulatović, R. Petrović, D. Bulatović – Kolarević, Popara – Pejčić (od 70' Zamljanukin), Jovanović (od 90' Pavlović), Marjanović – Ašćerić.

Partizan sada ima šest bodova više od Čukaričkog, a sedam od Crvene zvezde koja ima i meč manje, dok je Radnički upisao peti remi i stigao do 14 boda.

U prvim subotnjim mečevima, Čukarički je posle preokreta slavio u Novom Pazaru, Vojvodina je istim rezultatom savladal Mladost iz Lučana, a trijumfovao je i Rad u Čačku.

Poslednji meč kola na programu je u nedelju od 15 časova, kada Crvena zvezda gostuje Jagodini.

U narednom kolu Partizan gostuje Donjem Sremu, dok Radnički u Nišu čeka Jagodinu.

 


#   Beograd   fudbal   Radnički FK   Partizan FK   Milan Borjan   Crvena Zvezda
@NisRadnicki @FKPartizanBG @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima