Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Раднички поражен на Бањици

rssBookmark and Share

11.04.2016. fkradnickinis.rs

Фудбалери Радничког нису успели да изборе повољан резултат на Бањици.
Изгубили су од Рада резултатом 2:0, па у Плејофу стартују са шесте позиције

Фото: ФК Рад
Фото: ФК Рад

У равноправној утакмици, у којој није створено много прилика за постизање голова, домаћи фудбалери су, за само пет минута, на почетку другог полувремена створили недостижну предност и освојили три бода.

У првом полувремену смо на самом почетку гледали класично испитивање снага и два различита приступа игри. Домаћи фудбалери су дугим лоптама прескакали игру покушавајући да на тај начин запосле своје нападаче, а гости су стрпљиво градећи акције покушавали да дођу до гола “грађевинара”. Акције оба тима су се углавном завршавале испред противничких шеснаестераца, интервенцијама одбрамбених играча, па су у првом полувремену забележене само две озбиљне прилике за постизање погодтка. По једна на обе стране.

У 14. минуту, нападач Рада, Борко Веселиновић је упослио Арсенијевића, а везиста Рада се нашао се сам пред голманом гостију, али Ацко Јовановић сјајно интервенише и отклања опасност од свог гола.

У 18. минуту, одличан продор Апостоловића по левој страни, који је још лепше, повратном лоптом упослио Тодоровића, али његов шут завршава за мало поред гола.

На полувреме се отишло са мирољубивих 0:0.

На самом старту другог полувремена гол за домаће фудбалере. По десној страни је прошао Лутовац, упутио центаршут ка голу Радничког, али је лопта неком чудном путањом прелетала голмана Радничког и завршила у мрежи иза његових леђа. Резултат је гласио 1:0 за екипу Рада.

Тек је прошло неколико минута, а фудбалери Рада су се поново радовали. После доброг центршута Јовановића, Калуђеровић се добро снашао и повисио вођство “грађевинара” на 2:0.

До краја утакмице су фудбалери Рада сачували остварену предност, и уз спорадничне полу-шансе обе екипе, резултат се није мењао. И ако, током целог сусрета, Раднички није имао подређену улогу на терену, ипак се враћа кући без освојених бодова.

Раднички је у овом, регуларном делу заузео шесто место на табели. Следећу утакмицу ће играти у гостима, на Карађорђу, где ће их дочекати домаћа Војводина. У наставку такмичења, у Плејофу, након утакмице са Војводином, Раднички ће бити домаћин екипама Вождовца, Радника и Партизана, а гостоваће, поред Војводине, екипама Борца, Чукаричког и Црвене Звезде.

СТАДИОН Краљ Петар Први
ГЛЕДАЛАЦА око 400
СУДИЈЕ: Ненад ЂОКИЋ, Немања ПЕТРОВИЋ, Слободан ПАВЛОВИЋ.
ОПОМЕНУТИ ИГРАЧИ: Протић, Ћулум (Рад), Ђуричковић (Раднички Ниш).
СТРЕЛЦИ: У 46′ Лутовац, у 50′ Калуђеровић (Рад)

ФК РАД: ФИЛИПОВИЋ, Петар ЈОВАНОВИЋ, МАРАШ, БАТЕС, ПРОТИЋ, ЋУЛУМ, СТАНОЈЕВИЋ, ЛУТОВАЦ (од 77.мин МЛАДЕНОВИЋ), ВЕСЕЛИНОВИЋ (од 81.мин. ДЕНИЋ), АРСЕНИЈЕВИЋ, КАЛУЂЕРОВИЋ (од 88.мин. КРСТЋ).

ФК РАДНИЧКИ НИШ: ЈОВАНОВИЋ, ПЕТРОВИЋ (од 64.мин. Младен МИТРОВИЋ), ЂОРЂЕВИЋ, ЛАКИЋ-ПЕШИЋ, Дарко БУЛАТОВИЋ, ТОМИЋ, ЂУРИЧКОВИЋ, МАРЈАНОВИЋ, АПОСТОЛОВИЋ, МРКИЋ (од 89.мин. Никола ПЕТКОВИЋ), ТОДОРОВИЋ (од 71.мин.Младен МИТРОВИЋ).


#   фудбал   Раднички ФК   Дарко Булатовић   Рад ФК   Слободан Павловић   Никола Петковић
@NisRadnicki @DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима