Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Раднички: Празних руку са Маракане

rssBookmark and Share

11.12.2016. ФК Раднички

У претпоследњој утакмици ове јесени, Раднички је своју серију без победе продужио на шест утакмица. Нишлије су пружиле јак отпор јесењем прваку, али у неколико добрих ситуација поново нису имале праву завршницу, па су се празних руку вратиле са нашег највећег стадиона. Пред нешто мање од 15000 гледалаца на популарној Маракани: Црвена звезда-Раднички 2:1.

Фото: МН спорт
Фото: МН спорт

Утакмица тек што је почела, а одбрана Радничког је капитулирала. У 3. минуту расположени Плавшић је послао центаршут са десне стране, Сикимић се изборио са Радошем Булатовићем, прихватио и одиграо повратну лопту за Џона Руиза, а Костариканац је опалио са двадесетак метара и лопта је, као тане, завршила у левом доњем углу Бајићевог гола.

Звезда је потом имала још две ситуације, које су мирисале на „опасно“, а онда је, у 11. минуту, Раднички изједначио из прве шансе. Булатовић је започео акцију, прелепом дугом лоптом пронашао је Мркића испред Звездиног шеснаестерца, а најбољи стрелац Нишлија је „лажњаком“ избацио Петковића из игре, потом додао Стојановићу, који је идеално центрирао, а Павков је сјајно трзнуо главом и ударцем у супротан угао савладао Манојловића за 1:1 и велику радост стотинак Мераклија на популарној Маракани.

Раднички је играо отворено, ниједног трена није зазирао од шампиона и већ у следећем минуту Мркић је поново начинио неспокој у Звездиној одбрани. Узвратио је Џон Руиз снажним ударцем са двадесетак метара, али овог пута Бајић је био на висини задатака и одбранио је овај опасан шут, избацивши лопту у корнер. Но, већ у 23. минуту, Раднички је поново био у дефициту.

Анђелковић је центрирао са леве стране, на пеналтику није било никог од играча Црвене звезде, Станојевић је главом одбио лопту, али је „заборавио“ да истрчи из шеснаестерца заједно са саиграчима. Лопта је стигла до Канге, које је траљаво шутирао из прве, али она је стигла до Мичела Доналда, а Холанђанин је, неометан, са десетак метара, послао под пречку за вођство јесењег првака од 2:1.

Могао је Руиз, пет минута касније, практично да „затвори“ утакмицу, а онда је Павков поново припретио, била је то добра прилика да Раднички изједначи, али овог пута центарфор Радничког није био довољно прецизан. Пар минута касније и Стојановић се нашао у доброј позицији, шутирао је, али је Канга изблокирао његов покушај да угрози Звездин гол. Како се примицао крај полувремена, Звезда је поново додавала гас, али без озбиљнијих прилика, па се на одмор отишло са вођством црвено-белих 2:1.

У наставку, Звезда је притиснула са свих страна, очигледна је била намера домаћег тима да трећим поготком реши све дилеме око исхода утакмице, али Раднички се добро бранио. У пар наврата Бајић је интервенисао правовременим изласком са гола и тако на време секао центаршутеве са бокова. Нису се Нишлије ограничиле само на одбрану, у пар наврата покушавали су гости контрама да угрозе ривала, али су се оне углавном завршавале на око 20 метара од Манојловићевог гола. Но, усред Звездине иницијативе, Павков је имао одличну шансу за изједначење. Добро послужен са половине Радничког повако је лопту у 57. минуту, ушао у казнени простор и са неких 8-9 метара, искоса са десне стране, али је Ле Талек стигао да га изблокира.

Три минута касније, Звезда је имала велику прилику. Канга је центрирао са леве стране, одбрана Радничког је интервенисала, али је лопта дошла до Сикимића, који је неометан, шутирао високо преко гола.

У 63. минуту, Мркић је шутирао искоса са десне стране у ближи угао Манојловића, али је Звездин голман био будан и избацио је лопту у корнер. Био је то период игре у којем је Раднички прилично опасно претио из контранапада, али није било праве завршнице. Тако је у 67. минуту Мркић поново био у шанси, али није реаговао довољно спретно испред Звездиног гола и шанса је отишла у неповрат.

У 71. минуту поново је Звезда имала добру прилику да практично „овери“ победу. Канга је избацио брзоногог Плавшића, који би избио сам испред Бајића, али је голман Нишлија правовремено истрчао и пресекао опасан напад. Два минута касније црвено-бели су имали још једну одличну прилику и то после Анеђлковићевог корнера. Највиши у скоку био је Фибел, али је његов ударац Бајић врховима прстију избацио у корнер.

Утакмица је у финишу губила на темпу, а последње узбуђење у овом занимљивом мечу видели смо у 92. минуту. Арсић је упутио дугу лопту ка Павкову, којег је пратио Ле Талек и негде испред шеснаестерца мало га одгурнуо, па се центарфор Нишлија сударио са истрчалим Манојловићем. Но, судија се огласио тек минут касније, када је одсвирао крај утакмице у којој је Црвена звезда победила Раднички 2:1 и „оверила“ звање јесењег првака.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА-РАДНИЧКИ 2:1 (2:1)

Стадион „Рајко Митић“.
Гледалаца: 14200.
Судија: Ненад Ђокић (Ужице).
Стрелци: -1:0 Руиз 3. -1:1 Павков 11. -2:1 Доналд 23.
Жути картони: Доналд, Руиз, Ле Талек (Црвена звезда).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Манојловић, Петковић, Ле Талек, Фибел, Анђелковић, Доналд, Канга (од 72. Рачић), Полетановић, Руиз, Плавшић (од 82. Ристић), Сикимић (од 72. Орландић).

РАДНИЧКИ: Бајић, Петровић (од 46. Митровић), Булатовић, Станковић, Радивојевић, Станојевић, Арсић, Стојановић (од 73. Апостоловић), Александар Јовановић, Мркић, Павков.


#   фудбал   Раднички ФК   Црвена Звезда ФК   Александар Јовановић   Стадион Рајко Митић   Црвена Звезда
@NisRadnicki @crvenazvezdafk @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима