Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radnički: Praznih ruku sa Marakane

rssBookmark and Share

11.12.2016. FK Radnički

U pretposlednjoj utakmici ove jeseni, Radnički je svoju seriju bez pobede produžio na šest utakmica. Nišlije su pružile jak otpor jesenjem prvaku, ali u nekoliko dobrih situacija ponovo nisu imale pravu završnicu, pa su se praznih ruku vratile sa našeg najvećeg stadiona. Pred nešto manje od 15000 gledalaca na popularnoj Marakani: Crvena zvezda-Radnički 2:1.

Foto: MN sport
Foto: MN sport

Utakmica tek što je počela, a odbrana Radničkog je kapitulirala. U 3. minutu raspoloženi Plavšić je poslao centaršut sa desne strane, Sikimić se izborio sa Radošem Bulatovićem, prihvatio i odigrao povratnu loptu za Džona Ruiza, a Kostarikanac je opalio sa dvadesetak metara i lopta je, kao tane, završila u levom donjem uglu Bajićevog gola.

Zvezda je potom imala još dve situacije, koje su mirisale na „opasno“, a onda je, u 11. minutu, Radnički izjednačio iz prve šanse. Bulatović je započeo akciju, prelepom dugom loptom pronašao je Mrkića ispred Zvezdinog šesnaesterca, a najbolji strelac Nišlija je „lažnjakom“ izbacio Petkovića iz igre, potom dodao Stojanoviću, koji je idealno centrirao, a Pavkov je sjajno trznuo glavom i udarcem u suprotan ugao savladao Manojlovića za 1:1 i veliku radost stotinak Meraklija na popularnoj Marakani.

Radnički je igrao otvoreno, nijednog trena nije zazirao od šampiona i već u sledećem minutu Mrkić je ponovo načinio nespokoj u Zvezdinoj odbrani. Uzvratio je Džon Ruiz snažnim udarcem sa dvadesetak metara, ali ovog puta Bajić je bio na visini zadataka i odbranio je ovaj opasan šut, izbacivši loptu u korner. No, već u 23. minutu, Radnički je ponovo bio u deficitu.

Anđelković je centrirao sa leve strane, na penaltiku nije bilo nikog od igrača Crvene zvezde, Stanojević je glavom odbio loptu, ali je „zaboravio“ da istrči iz šesnaesterca zajedno sa saigračima. Lopta je stigla do Kange, koje je traljavo šutirao iz prve, ali ona je stigla do Mičela Donalda, a Holanđanin je, neometan, sa desetak metara, poslao pod prečku za vođstvo jesenjeg prvaka od 2:1.

Mogao je Ruiz, pet minuta kasnije, praktično da „zatvori“ utakmicu, a onda je Pavkov ponovo pripretio, bila je to dobra prilika da Radnički izjednači, ali ovog puta centarfor Radničkog nije bio dovoljno precizan. Par minuta kasnije i Stojanović se našao u dobroj poziciji, šutirao je, ali je Kanga izblokirao njegov pokušaj da ugrozi Zvezdin gol. Kako se primicao kraj poluvremena, Zvezda je ponovo dodavala gas, ali bez ozbiljnijih prilika, pa se na odmor otišlo sa vođstvom crveno-belih 2:1.

U nastavku, Zvezda je pritisnula sa svih strana, očigledna je bila namera domaćeg tima da trećim pogotkom reši sve dileme oko ishoda utakmice, ali Radnički se dobro branio. U par navrata Bajić je intervenisao pravovremenim izlaskom sa gola i tako na vreme sekao centaršuteve sa bokova. Nisu se Nišlije ograničile samo na odbranu, u par navrata pokušavali su gosti kontrama da ugroze rivala, ali su se one uglavnom završavale na oko 20 metara od Manojlovićevog gola. No, usred Zvezdine inicijative, Pavkov je imao odličnu šansu za izjednačenje. Dobro poslužen sa polovine Radničkog povako je loptu u 57. minutu, ušao u kazneni prostor i sa nekih 8-9 metara, iskosa sa desne strane, ali je Le Talek stigao da ga izblokira.

Tri minuta kasnije, Zvezda je imala veliku priliku. Kanga je centrirao sa leve strane, odbrana Radničkog je intervenisala, ali je lopta došla do Sikimića, koji je neometan, šutirao visoko preko gola.

U 63. minutu, Mrkić je šutirao iskosa sa desne strane u bliži ugao Manojlovića, ali je Zvezdin golman bio budan i izbacio je loptu u korner. Bio je to period igre u kojem je Radnički prilično opasno pretio iz kontranapada, ali nije bilo prave završnice. Tako je u 67. minutu Mrkić ponovo bio u šansi, ali nije reagovao dovoljno spretno ispred Zvezdinog gola i šansa je otišla u nepovrat.

U 71. minutu ponovo je Zvezda imala dobru priliku da praktično „overi“ pobedu. Kanga je izbacio brzonogog Plavšića, koji bi izbio sam ispred Bajića, ali je golman Nišlija pravovremeno istrčao i presekao opasan napad. Dva minuta kasnije crveno-beli su imali još jednu odličnu priliku i to posle Aneđlkovićevog kornera. Najviši u skoku bio je Fibel, ali je njegov udarac Bajić vrhovima prstiju izbacio u korner.

Utakmica je u finišu gubila na tempu, a poslednje uzbuđenje u ovom zanimljivom meču videli smo u 92. minutu. Arsić je uputio dugu loptu ka Pavkovu, kojeg je pratio Le Talek i negde ispred šesnaesterca malo ga odgurnuo, pa se centarfor Nišlija sudario sa istrčalim Manojlovićem. No, sudija se oglasio tek minut kasnije, kada je odsvirao kraj utakmice u kojoj je Crvena zvezda pobedila Radnički 2:1 i „overila“ zvanje jesenjeg prvaka.

CRVENA ZVEZDA-RADNIČKI 2:1 (2:1)

Stadion „Rajko Mitić“.
Gledalaca: 14200.
Sudija: Nenad Đokić (Užice).
Strelci: -1:0 Ruiz 3. -1:1 Pavkov 11. -2:1 Donald 23.
Žuti kartoni: Donald, Ruiz, Le Talek (Crvena zvezda).

CRVENA ZVEZDA: Manojlović, Petković, Le Talek, Fibel, Anđelković, Donald, Kanga (od 72. Račić), Poletanović, Ruiz, Plavšić (od 82. Ristić), Sikimić (od 72. Orlandić).

RADNIČKI: Bajić, Petrović (od 46. Mitrović), Bulatović, Stanković, Radivojević, Stanojević, Arsić, Stojanović (od 73. Apostolović), Aleksandar Jovanović, Mrkić, Pavkov.


#   fudbal   Radnički FK   Crvena Zvezda FK   Aleksandar Jovanović   Stadion Rajko Mitić   Crvena Zvezda
@NisRadnicki @crvenazvezdafk @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima